Απίθανη η Ζωή:Επιτέθηκε στον ΠτΔ και άλλαξε τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας!

Πιθανή η βίαιη προσαγωγή του Στουρνάρα αν υπάρξει απαρτία στη σημερινή συνεδρίαση

​Νέα επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντόπουλου, κατηγορώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι θα παραβιάσει δύο φορές το Σύνταγμα, επειδή δεν προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών και να προσπαθήσει να διαπιστώσει αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

«Αυτό αποτελεί αντισυνταγματική δράση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καλώ τον Πρόεδρο να πάψει την αντισυνταγματική συμπεριφορά και δράση», είπε και κάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο «να μην επιχειρήσει να δώσει ανισότιμο πλεονέκτημα σε εκείνους, που συμπράττουν στην κατάλυση της Βουλής και της Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα,και ενώ οι φήμες ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου φτιάχνει το δικό της κόμμα, που θα είναι συνιστώσα της «Λαϊκής Ενότητας», η πρόεδρος της Βουλής άλλαξε μόνη της τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της προέδρου της Βουλής να της δώσουν τα νέα ονόματα, προκειμένου να εκπροσωπούνται αναλογικά και ισότιμα όλα τα κόμματα στην επιτροπή.

Η Επιτροπή πλέον αποτελείται από 20 μέλη. Συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν οι Όλγα Γεροβασίλη (που έγινε Υπουργός) και οι Θανάσης Πετράκος και Ραχήλ Μακρή που πήγαν στη «Λαϊκή Ενότητα». Έτσι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται με απόφαση Κωνσταντοπούλου, οι Νάντια Βαλαβάνη, Γιάνης Βαρουφάκης και Βασίλης Χατζηλάμπρου. Και στη θέση του Βουλευτή της ΝΔ, που πρέπει να προστεθεί για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων τοποθετήθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της «νέας» Επιτροπής δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα η κα Κωνσταντοπούλου να ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση θα αναβληθεί για να διεξαχθεί εκ νέου σήμερα!

Από τα νέα μέλη της Επιτροπής συμμετείχε μόνο ο Β. Χατζηλάμπρου. Ακόμη συμμετείχαν πλην της Προέδρου της Βουλής, η Ρ. Μακρή και ο Θ.Κώτσιας (στη θέση του Θ. Πετράκου). Αν όμως στη δεύτερη συνεδρίαση που θα γίνει σήμερα προσέλθει ακόμη... ένας Βουλευτής θα υπάρξει απαρτία και η Επιτροπή θα μπορεί α) να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και να καλέσει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ως μάρτυρα για το σκάνδαλο της SIEMENS, ακόμη και με βίαια προσαγωγή του!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top