Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Γιατί αρνείται να δώσει την έκθεση της δραχμής;

«Αν δεν υπήρξε, μας είπε άλλο ένα ψέμα»

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα το περίφημο σχέδιο ανάλυσης των επιπτώσεων εξόδου από το ευρώ.

«Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησα στις 16 Ιουλίου από τον κ. Τσίπρα να κοινοποιήσει στο Σώμα αντίγραφο της "μελέτης επιπτώσεων εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή”, στην οποία αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Στην απάντηση που έλαβα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι επρόκειτο για “ανάλυση των επιπτώσεων” και όχι “μελέτη επιπτώσεων” και ως εκ τούτου δεν συνιστούσε “επίσημο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταρχήν δεν ζήτησα ποτέ κανένα επίσημο “σχέδιο”. Άλλωστε σχέδιο δεν υπήρξε για τίποτα από την απελθούσα Κυβέρνησή του. Υπήρξε μελέτη ή όχι;» σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και προσθέτει: «Αν δεν υπήρξε, απλά ο κ. Τσίπρας μας είπε άλλο ένα ψέμα. Αν υπήρξε, το γεγονός και μόνο ότι ένας πρωθυπουργός την επικαλείται σε συνέντευξή του την καθιστά αυτομάτως επίσημο έγγραφο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που κατά δήλωση του ιδίου η μελέτη αυτή εξώθησε τον κ. Τσίπρα να ανακρούσει πρύμναν στο μείζον ζήτημα της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

CNQ-3QiVAAA3rCk.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top