ΝΔ κατά Τσίπρα: Πάει άρον άρον σε εκλογές λόγω των 14 μέτρων που έρχονται

ΑΝΕΛ για Συγγρού: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί

​Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι με τις εκλογές θέλει να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών πριν πληρώσουν τα νέα μέτρα που έρχονται.

Στην Συγγρού λένε, ότι ο Τσίπρας προσφεύγει «άρον-άρον» στις εκλογές για να μην έχουν πληρώσει ακόμη οι Έλληνες πολίτες τα 15,5 δισ., ευρώ που απομένει να πληρωθούν από τις φετινές τους φορολογικές υποχρεώσεις και από τα επώδυνα μέτρα του τρίτου Μνημονίου Τσίπρα -Καμμένου για το 2015.

Μάλιστα η ΝΔ, αφού εκτιμά ότι «ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τον Τσίπρα στις εκλογές για τα ψέματα του», παρουσιάζει ένα ένα τα μέτρα που έρχονται:

1.Η πληρωμή φόρου εισοδήματος μετά τις συνεχείς παρατάσεις που χορηγήθηκαν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (7.400 εκ. ευρώ περίπου, Αύγουστος-Δεκέμβριος 2015).
2.Η αυξημένη προκαταβολή φόρου (815 εκ. ευρώ Αύγουστος-Δεκέμβριος 2015).
3.Η πληρωμή των νέων εκκαθαριστικών μετά την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης (251 εκ. ευρώ, εφάπαξ).
4.Η πληρωμή του αυξημένου φόρου πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2.500cc (48,5 εκ. ευρώ, σε τρείς δόσεις μέχρι τέλος 2015, για όσους «συνβεβαιωθεί» με το φόρο εισοδήματος, ενδεχομένως εφάπαξ για όσους είχαν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση πριν από την ψήφιση του ν. 4334/2016 και για τους οποίους θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα).
5.Η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων μετά την αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης (422 εκ. ευρώ φέτος, αναδρομικά από 01.07.2015).
6.Η απόδοση ΦΠΑ, για πρώτη φορά με τους αυξημένους συντελεστές, τον Αύγουστο για τις μεγάλες επιχειρήσεις που αποδίδουν ανά μήνα και τον Οκτώβριο για τις μικρομεσαίες που αποδίδουν ΦΠΑ ανά τρίμηνο (795 εκ. ευρώ εφέτος).
7.Η αύξηση των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων μετά την επιβολή ΦΠΑ 23% στους μη δημόσιους οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης (168 εκ. ευρώ το 2015 από τον Σεπτέμβριο για τη σχολική χρονιά 2015-2016).
8.Η κατάργηση της έκπτωσης 30% και η αντίστοιχη αύξηση του ΦΠΑ για τα «αναπτυγμένα» νησιά από 1 Οκτωβρίου 2015 (δεν παρέχεται ακριβής ποσοτικοποίηση στις Εκθέσεις του ΓΛΚ).

9.Η αύξηση του φόρου ασφαλίστρων κατά 25% για τον κλάδο πυρός και 50% για τον κλάδο αυτοκινήτων (75,6 εκ. ευρώ, σε ετήσια βάση).

10.Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο ύψος, αλλά σε πέντε δόσεις φέτος, αντί για έξι πέρυσι (2.650 εκ. ευρώ, Οκτώβριος 2015-Φεβρουάριος 2016).

11.Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2016 (απομένουν 1.083 εκ. ευρώ για το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2015).

12.Η μείωση της επιδότησης του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες (13 εκ. ευρώ τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο 2015).

13. Η αύξηση των φόρων στη ναυτιλία (κατά 4% του φόρου των ποσών του φόρου της παρ. 1 του αρθ. 6 του ν. 27/1975 και της εισφοράς του άρθρου 10 του ν. 27/1975 των πλοίων Α’ κατηγορίας που είναι νηολογημένα με ελληνική σημαία - δεν περιλαμβάνεται ακριβής ποσοτικοποίηση στις Εκθέσεις του ΓΛΚ).

14. Η μείωση των συντάξεων όσων συνταξιοδοτούνται εφεξής και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, καθώς θα λαμβάνουν το οργανικό ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους και όχι την κατώτατη σύνταξη (3 εκ. ευρώ για το υπόλοιπο του 2015, 28,5 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση από το 2017 και μετά).

ΑΝΕΛ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί, αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας την παραπάνω ανακοίνωση σχετικά με την έλευση 14 νέων μέτρων.

«Λόγω επιλεκτικής μνήμης, στη ΝΔ θέλουν να ξεχνούν και να απωθούν στο υποσυνείδητό τους, τη μακρά σειρά των δυσβάσταχτων και οδυνηρών μέτρων που πήραν σε βάρος της μεσαίας τάξης, των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων και των συνταξιούχων κατ’ εντολήν των δανειστών και - το κυριότερο - χωρίς να διαπραγματευτούν στο παραμικρό» επισημαίνει το κόμμα της συμπολίτευσης.

Σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, «στη ΝΔ θα ήθελαν να έχουν ξεχάσει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν αύξησε απλώς, αλλά εκτόξευσε τη φορολογία των ελευθέρων επαγγελμάτων, καθώς επίσης και τη φορολογία για τους εργαζόμενους που κερδίζουν περισσότερα από 21.000 ευρώ ετησίως, στραγγαλίζοντας κυριολεκτικά τη μεσαία τάξη και τους μισθοσυντήρητους».

«Επειδή στη ΝΔ έχουν επιλεκτική μνήμη, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει τις συνέπειες των μέτρων που ένιωσαν στο πετσί τους τα προηγούμενα χρόνια» καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top