Η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στο άκουσμα της είδησης περί πρόωρων εκλογών

Βρυξέλλες: Ότι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα-ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στο άκουσμα της είδησης περί πρόωρων εκλογών

​Ως ευκαιρία για να διευρυνθεί η πολιτική στήριξη στο νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδα «βλέπει» τις πρόωρες εκλογές ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάιρ.

«Οι τάχιστες εκλογές στην Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν ένα όχημα διεύρυνσης της στήριξης στο πρόγραμμα σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο μόλις υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σελμάιρ, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας την είδηση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, οι οποίες πιθανώς θα «στηθούν» στις 20 Σεπτεμβρίου.

Βρυξέλλες: Ότι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star Channel στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, οι Βρυξέλλες αναμένεται να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε αυτές τις εκλογές, καθώς εκτιμούν ότι και μετά τις κάλπες θα υπάρχει σχετική πλειοψηφία, ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί.

«Ότι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα» είναι το άτυπο μήνυμα από τις Βρυξέλλες.

Το σίγουρο είναι ότι η εκταμίευση των επόμενων 3 δις ευρώ θα πάει πίσω, καθώς δεν μπορούν να νομοθετηθούν στο μεσοδιάστημα τα επόμενα προαπαιτούμενα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top