ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις-ΑΥΤΑ είναι τα σενάρια: ψήφος εμπιστοσύνης και εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις-ΑΥΤΑ είναι τα σενάρια: ψήφος εμπιστοσύνης και εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο

​Η υπογραφή της συμφωνίας με τον ESM για το νέο δάνειο και η εκταμίευση της δόσης ώστε να πληρωθεί την Πέμπτη το ομόλογο προς την ΕΚΤ, ξεκλειδώνουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Δυο είναι τα επικρατέστερα σενάρια αυτή τη στιγμή: είτε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στον Σεπτέμβριο είτε ολιγόμηνη αναβολή τους και παραμονή της κυβέρνησης με την ανοχή κάποιων ανταρτών βουλευτών, κυρίως της αριστερής πλατφόρμας και βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Πάντως το ένα μετά το άλλο κυβερνητικά στελέχη προκρίνουν την λύση της προσφυγής στις κάλπες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση της χώρας!

Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες για εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο είναι οι εξής: πιθανότερη είναι η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Πιθανή θε��ρείται και η επόμενη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή για εκλογές-εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας αύριο από ολιγοήμερες διακοπές θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο ενόψει της υπογραφής της νέας συμφωνίας με τον ESM και της καταβολής της πρώτης δόσης.

Στην συνέχεια όπως λένε οι συνεργάτες του, θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του, με πιθανότερο σενάριο να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Για να αποφευχθούν οι εκλογές στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης δεν είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να πάρει 151 ψήφους και πάνω. Από τους 162 βουλευτές που έχει η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να μετρήσει 130 θετικές ψήφους, καθώς ψήφο εμπιστοσύνης φαίνεται πως θα πάρει από τους 11 βουλευτές που ψήφισαν ''παρών'' στην τελευταία ψηφοφορία αλλά και από δυο ακόμη μεταξύ των οποίων δεν αποκλείεται να είναι και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Με αυτά τα δεδομένα για να μην πέσει η κυβέρνηση απαιτείται να απέχουν από την ψηφοφορία τουλάχιστον 40 βουλευτές.

Aυτός ο αριθμός μπορεί να συμπληρωθεί από τους 33 αντάρτες αλλά και από βουλευτές του Ποταμιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top