Oι επόμενες κινήσεις του Τσίπρα-Είναι αποφασισμένος να λύσει το γόρδιο δεσμό

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 20 Αυγούστου

Oι επόμενες κινήσεις του Τσίπρα-Είναι αποφασισμένος να λύσει το γόρδιο δεσμό

​Το γόρδιο δεσμό που έχει μπροστά του, μετά τις βαρειές απώλειες που υπέστη κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, είναι αποφασισμένος να λύσει, το αμέσως προσεχές διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η αποκατάσταση του κλίματος σταθερότητας στην πολιτική ζωή, κάτι που ζητούν μετ' επιτάσεως και οι εταίροι.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 20 Αυγούστου και αφού θα έχουν πληρωθεί οι οφειλές προς την ΕΚΤ. Η πρώτη κίνηση που εξετάζει ο πρωθυπουργός είναι να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ώστε να αποκαλυφθούν όπως υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου οι προθέσεις των ανταρτών. Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου αν και δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν θα δώσουν θετική ψήφο στην κυβέρνηση.

«Την κυβέρνηση την εμπιστεύομαι για να υλοποιήσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της και όχι φυσικά για να εφαρμόσει ένα καταστροφικό μνημόνιο λιτότητας της αποικιακής κηδεμονίας της χώρας» δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κύριος Λαφαζάνης.

Αν στην ψηφοφορία επιβεβαιωθεί και με τη βούλα το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους διαφωνούντες, η χώρα οδηγείται αναπόφευκτα σε εκλογές καθώς ούτε στις προθέσεις της αντιπολίτευσης είναι να στηρίξουν το ιδιότυπο υπάρχον καθεστώς. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα επιθυμούσε οι όποιες πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγούσαν σε κάλπες να ξεδιπλωθούν μετά την πρώτη αξιολόγηση του Οκτωβρίου καθώς θα έχει ξεκινήσει και η συζήτηση για το χρέος.

«Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό που θα επιθυμούσαν διακαώς μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Σε αυτούς, λοιπόν, τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στην Αυγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top