Μεϊμαράκης στην ΚΟ της ΝΔ: όποιος αυτοπροσδιορίζεται διαγράφεται

Δεν εγκρίθηκαν οι προτάσεις για αποχή ή ψήφο κατά ��υνείδηση

Μεϊμαράκης στην ΚΟ της ΝΔ: όποιος αυτοπροσδιορίζεται διαγράφεται
Να διαφοροποιηθεί η ΝΔ κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές της κατά την επτάωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, αν και η μεγάλη πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της ψήφισης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλοι πρότειναν αποχή ή θετική ψήφο μόνο επί της αρχής και αποχώρηση χωρίς να ψηφιστεί το δεύτερο άρθρο με τα προαπαιτούμενα (Γεωργιάδης, Βορίδης, Κυριαζίδης, Κέλλας, Α. Καραμανλή, Ασημακοπούλου) και άλλοι (Κοντός, Δαβάκης, Γκίκας) να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

«Η ΝΔ έχει πάρει τις αποφάσεις της από την ίδρυση της και είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε από την άλλη πλευρά η Σ. Βούλτεψη.

Όλοι όμως δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση της πλειοψηφίας και να δώσουν θετική ψήφο, αν και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρέμβαση Μεϊμαράκη.

«Όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της ΚΟ και αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα γιατί αλλαγή ψήφου είναι αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στέλνοντας σαφές μήνυμα.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top