Τσίπρας: «Παρά τα εμπόδια ορισμένων θα φτάσουμε σε συμφωνία»

«Δεν θα επιβεβαιώσουμε τις Κασσάνδρες» - Πρώτη ανάρτηση: 14:45

​Την πεποίθησή του και την αισιοδοξία του ότι θα φτάσουμε τελικά στην πολυπόθητη συμφωνία για την Τρίτη δανειακή σύμβαση με τον ESM εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπιρτζη.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για ορισμένους, που όπως είπε «προσπαθούν να βάλουν ακόμα και την τελευταία στιγμή εμπόδια στην επίτευξη της συμφωνίας».

«Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν να βάλουν στο και πέντε στο δρόμο μας, είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτή την συμφωνία που θα θέσει ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας με νόημα πως κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, αλλά ούτε και ο�� προθέσεις κάποιων.

«Όσοι έχουν κρυφό πόθο να αναδιατάξουν την Ευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα, δεν θα τα καταφέρουν, η Ελλάδα δεν θα δώσει αφορμή… θα διαψευστούν», είπε.

Αναφερόμενος στην επίπονη διαπραγμάτευση των τελευταίων έξι μηνών, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι συγκρούστηκε η συντηρητική αντίληψη της Ευρώπης με τον προοδευτισμό και συμπλήρωσε:

«Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και από κει και πέρα θα είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε τις διαδικασίες ανοικοδόμησης, καθώς και τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση».

«Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση αλλαζοντας και εμείς. Δίνοντας την σκληρή μάχη όχι εκτός αλλά εντός και ανατρέποντας όλα ό��α έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Δίνοντας την μαχη ενάντια στην εκτεταμένη διαφθορά και την φοροδιαφυγή που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Οι παθογένειες δεν αντιμετωπίσθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια αλλά διευρύνθηκαν. Τα βάρη της κρίσης φορτώθηκαν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση σταδιακά με δεδομένους τους σημερινούς αντίξοους συσχετισμούς», συνέχισε ο πρωθυπουργός και σχολιάζοντας τη στάση της Ευρώπης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους σημερινούς συσχετισμούς στην Ευρωζώνη, αν και δεν παρεκκλίνουμε από τον προσανατολισμό μας».


Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τα έργα

Τις επόμενες ��έντε μέρες θα δοθεί στη διαβούλευση το σχέδιο νόμου που θα αλλάζει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής των δημοσίων έργων, ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «με σχέδιο και με αποφασιστικότητα, με μεθοδικότητα και υπομονή, σαν καλοί μηχανικοί, θα προχωρήσουμε, και σύντομα θα περάσουμε από τη φάση της θεμελίωσης και στη φάση της ανοικοδόμησης».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός "η δική μας πολιτική για τις παραχωρήσεις και τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως διαφορετική από την πολιτική στρατηγική αντίληψη που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα. Και θα την δείτε σύντομα να υλοποιείται σε νέα έργα, που παρά τις δυσμενείς συνθήκες είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε, όπως του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου".

"Η δική μας πολιτική βασίζεται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος, στον σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, στα ανταποδοτικά οφέλη προς τους πολίτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως όμως βασίζεται στη λογική της διαφάνειας σε όλα, στα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία, στις διαδικασίες, στους εμπλεκόμενους" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top