Κίνημα βουλευτών της ΝΔ για να καταψηφίσουν τη συμφωνία

Έντονος προβληματισμός στους κόλπους του κόμματος

Κίνημα βουλευτών της ΝΔ για να καταψηφίσουν τη συμφωνία

​Τον προβληματισμό και την δυσφορία αρκετών συναδέλφων του μέσα στη ΝΔ για τη νέα συμφωνία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής του κόμματος, Δ. Κυριαζίδης.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη συμφωνία αύριο στη Βουλή και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που συμφωνούν μαζί του.

«Δεν αφορά μόνο εμένα, υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που σκεφτόμαστε να μην ψηφίσουμε τι συμφωνία, θα το συζητήσουμε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Άλλο η συμφωνία, άλλο τα προαπαιτούμενα μέτρα. Δεν ξέρω αν θα τα ψηφίσουμε. Υπάρχει και η αποχή είναι ένα μέτρο. Τι θα είμαστε παρακολουθήματα, αποτύπωμα του ΣΥΡΙΖΑ;», είπε ο κ. Κυριαζίδης.

Στο ίδιο κλίμα και η Α. Καραμανλή, η οποία μιλώντας στην ίδια εκπομπή δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της από το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν ακούν ούτε ένα ευχαριστώ.

«Είμαι βαθύτατα προβληματισμένη για το εάν θα πρέπει να ψηφίσω. Μία καλή λύση είναι και η αποχή. Δεν μου αρέσει να με δουλεύουν. Δεν μπορεί να στηρίζεις μία κυβέρνηση της Αριστεράς, να μην ακούς ένα ευχαριστώ κι από πάνω σου κουνάν το δάχτυλο. Το ότι ψήφισα τα προαπαιτούμενα δεν σημαίνει ότι θα ψηφίζω ό,τι φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροών από βουλευτές της ΝΔ στην ψηφοφορία της συμφωνίας και πρόσθεσε ότι «μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας, θα ακολουθήσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεδριάσουν τα όργανά μας και θα ψηφίσουμε συντεταγμένα, με τον κανόνα της πλειοψηφίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top