Έτοιμοι να κατεβάσουν τα τρακτέρ οι αγρότες για το μνημόνιο

Στα ύψη θα ανέβει η φορολόγησή τους- συνάντηση και με Μεϊμαράκη

Έτοιμοι να ζεστάνουν τις μηχανές τους και να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την χώρα. Τα νέα δεδομένα στην φορολόγηση τους έχουν σημάνει συναγερμό και οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και για να κατεβάσουν τα τρακτέρ στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Αρχικά η κυβέρνηση είχε πει ότι η φορολόγηση γ��α τους αγρότες που το εισόδημα τους πάνω απο 50% προερχεται απο αγροτικες δραστηριότητες θα ειναι στο 13%, ωστόσο φαινεται σύμφωνα και με το δημοσίευμα της Καθημερινής ότι οι θεσμοί ζητάνε φορολόγηση για όλους ανεξαιρέτως στο 20% για το 2016 και το 2017 να πάει το 26%!


Αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Βόρεια Ελλάδα έχουν αποφασίσει ήδη τις πρώτες κινητοποιήσεις τους, ενώ πονοκέφαλο για τον αγροτικό κόσμο αποτελεί και το θέμα της κατάργησης της ��πιδότησης του πετρελαίου.


Το πρωί σε συνάντηση της ΠΑΣΕΓΕΣ αποφασίστηκε η ίδρυση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής Έκφρασης των Ελλήνων αγροτών η οποία θα συντονίσει τις παραπέρα ενέργειες του αγροτικού κόσμου ώστε να μην περάσουν τα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση.

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών


Για το ίδιο ζήτημα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο γραφείο του στη Βουλή, με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών, η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα και εκπροσωπεί όλες τις Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές αγροτικές οργανώσεις της χώρας.

Αμέσως μετά δήλωσε μεταξύ άλλων :

«Θέλω να σας πω ότι το αγροτικό θέμα για τους γεωργούς, αγρότες και τους κτηνοτρόφους, το βλέπω ως ένα εθνικό θέμα. Δεν το βλέπω ως θέμα μιας ειδικής ομάδας. Και δεν θα ήθελα να το δουν και έτσι οι υπόλοιποι Έλληνες. Θεωρώ ότι η πρωτογενής παραγωγή έχει προσφέρει πάρα πολλά στην εθνική οικονομία - το 10% του πληθυσμού μας ασχολείται - θεωρώ ότι ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης - κτηνοτρόφος πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη προσοχή από την ελληνική πολιτεία και ταυτόχρονα - γιατί όχι; - πιστεύω ότι πάρα πολλοί στην Ευρώπη θέλουν τα ελληνικά προϊόντα να μην υπάρχουν ή να μην επαρκούν, ώστε να καλύψουν οι ίδιοι τις ανάγκες των καταναλωτών με τα δικά τους».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top