Ψάχνουν μίζες επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου- Έγγραφο «βόμβα» στη δημοσιότητα

Κατονομάζει τις ελληνικές εταιρίες που μπορούν να μοιράσουν «μαύρο χρήμα» στην Ελλάδα...

Ψάχνουν μίζες επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου- Έγγραφο «βόμβα» στη δημοσιότητα

Ένα έγγραφο- «φωτιά» για τις μίζες που δόθηκαν στο παρασκήνιο της υπογραφής της σύμβασης για τα άρματα μάχης Leopard 2, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Real News.

Στο εταιρικό αυτό έγγραφο λοιπόν, της γερμανικής εταιρείας SΤΝ Atlas Elektronik, κατονομάζονται οι ελληνικές εταιρίες που μπορούν να μοιράσουν «μαύρο χρήμα» στην Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα παχυλά συμβόλαια αγοράς νέων αρμάτων και εκσυγχρονισμού των παλαιών, που ήδη κατείχε η χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αγοράς 170 γερμανικών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2 έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ έκλεισε το 2003, όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Real News.

leop.jpg
Το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα είναι ένα εσωτερικό σημείωμα, το οποίο έχει τον τίτλο: «Κατάσταση ανταγωνισμού, συντονισμός αντιπροσώπων» και ημερομηνία τη 19η Δεκεμβρίου του 1997. Με αυτό, ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εταιρείας που υπογραφεί ως «Σέφερ» ενημερώνει την ηγεσία της STN Atlas για τα δύο πιο σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας στην Ελλάδα καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί η γερμανική εταιρεία ώστε να τα εξασφαλίσει.

Το έγγραφο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίζεται στη Γερμανία από την Εισαγγελία της Βρέμης για τις μίζες που προώθησαν κατά το παρελθόν στην Ελλάδα οι εταιρείες STN Atlas και Rheinmetall. Οι Γερμανοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης το απέσπασαν τον Αύγουστο του 2013 όταν η Αστυνομία είχε εισβάλει στα γραφεία της Atlas προχωρώντας στην κατάσχεση διαφόρων εταιρικών εγγράφων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top