Λιτός βίος: Ο Βαρουφάκης ΚΑΙ είχε έμμισθους συμβούλους ΚΑΙ τους έδινε το κυβερνητικό σκάφος!

Άγνωστο το πότε προσελήφθηκαν και τι αμοιβές και αποζημίωση πήραν!

Λιτός βίος: Ο Βαρουφάκης ΚΑΙ είχε έμμισθους συμβούλους ΚΑΙ τους έδινε το κυβερνητικό σκάφος!

Μπορεί ο ίδιος όταν είχε αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών να έλεγε ότι δεν θα φέρει στρατό συμβούλων μαζί του ωστόσο τελικά όχι μόνο το έκανε αλλά και έδινε στους συμβούλους του και το… κυβερνητικό αεροσκάφος!

Ο λόγος για τον Γιάνη Βαρουφάκη του… λιτού βίου!

Όπως αποκάλυψε το Mega, οι σύμβουλοι του Γιάνη Βαρουφάκη Κιμ Γκλεν, Έλενα Παναρίτη, Κιμ Μπράϊαν Γιούιουν και ο Σόρους Σαμπαγιατί αποτέλεσαν μέρος μια μικρής στρατιάς συμβούλων του πρώην ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι μάλιστα έλαβαν και αποζημίωση.

Παραδείγματος χάριν, ο Κιμ Γκλεν –σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη Διαύγεια- έλαβε ημερήσια αποζημίωση 10 ημερών (από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου) ενώ πληρώθηκε και το κόστος 9 διανυκτερεύσεων στο εξωτερικό.

Παράλληλα, καλύφθηκαν και τα έξοδά του για σιδηροδρομικά εισιτήρια για τη διαδρομή Λονδίνο-Βρυξέλλες και Βρυξέλλες-Λονδίνο, ενώ καλύφθηκαν και τα έξοδα για τα αεροπορικά του εισιτήρια για την μετάβασή του από την Αθήνα στο Λονδίνο. Το καλύτερο; Για την επιστροφή του στην Αθήνα επιστρατεύτηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος! Συνολικά, ο νοτιοκορεάτης σύμβουλος έλαβε αποζημίωση συνολικά για 26 μέρες ταξιδίων…

Στα ταξίδια των συμβούλων του κ. Βαρουφάκη συμμετείχε και η Έλενα Παναρίτη που εισέπραξε ημερήσια αποζημίωση για 5 ημέρες, καθώς και το κόστος 4 διανυκτερεύσεων, ενώ περιλαμβάνονται επίσης και τα έξοδα για τα αεροπορικά εισιτήρια Λονδίνου-Βρυξελλών όπου ταξίδεψε τότε μαζί με άλλους 5 συμβούλους του κ. Βαρουφάκη.

Αποζημίωση, τέλος, για 20 μέρες ταξιδιών έλαβε ο Κιμ Μπράϊαν Γιούιουν και για 2 ημέρες ο Σόρους Σαμπαγιατί.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και καταγράφονται τα ταξίδια δεν γίνεται καμία αναφορά στις αμοιβές και το κόστος των ταξιδιών το��ς. Φυσικά, παραμένει άγνωστο και το πότε προσελήφθησαν αλλά και το κόστος της εργασίας που προσέφεραν…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top