Νέα σύσκεψη της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό υπό τον Φλαμπουράρη

Εξετάστηκε η πρόοδος της μετεγκατάστασης από το Πεδίο Άρεως στον Ελαιώνα

«Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στο σχεδιασμό της για μακροπρόθεσμες λύσεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη, για τη νέα κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το μεταναστευτικό.

Στη σημερινή ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και άλλων στελεχών υπό τον κ. Φλαμπουράρη:

1. Επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ακριτικά νησιά.

2. Ελέγχθηκε η πρόοδος των προετοιμασιών για την προσω��ινή μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον Ελαιώνα.

3. Εξετάστηκε η πρόοδος της προετοιμασίας των μόνιμων δομών υποδοχής προσφύγων πανελλαδικά.

«Η κυβέρνηση έχει σκύψει με κάθε σοβαρότητα πάνω στα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που προκαλούνται από τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών που καταφτάνουν στα ακριτικά νησιά της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του υπουργού Επικρατείας.

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Επικρατείας υποστηρίζει ότι «παρά την αδιαφορία και την ανεπάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, την έλλειψη σχεδιασμού αναφορικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, καθώς και την επικοινωνιακή εκμετάλλευση για μικροπολιτικ��ύς αντιπολιτευτικούς λόγους, η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στο σχεδιασμό της, για να δοθούν λύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα».ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top