Βαρουφάκης: η Λαγκάρντ είχε συμφέρον να υπάρξει αδιέξοδο με την Ελλάδα

Υποστηρίζει ότι ο λόγος ήταν πως «δεν ήθελε να ομολογήσει την αλήθεια για το χρέος»

Βαρουφάκης: η Λαγκάρντ είχε συμφέρον να υπάρξει αδιέξοδο με την Ελλάδα
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε συμφέρον να υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, υποστηρίζει ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, με αφορμή άρθρο του Ντέιβιντ Μαρς στο Market Watch με τίτλο «Ο Βαρουφάκης δικαιώνεται, ενώ η Λαγκάρντ εμφανίζεται ως χαμένη».

Όπως αναφέρει, το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι νομοθέτες στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης θα αρχίσουν ν�� απομακρύνονται από μία συμφωνία η οποία συνδέεται με τόσες επαχθείς και ασύμβατες συνθήκες, ώστε να είναι σχεδόν απραγματοποίητη.

«Σημασία δεν έχει εάν δικαιώθηκα ή όχι» σχολιάζει ο κ. Βαρουφάκης που συμπληρώνει ότι το κύριο ζητούμενο είναι η πρόσφατη ελληνική συμφωνία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει επίσης ότι από την πρώτη ημέρα είχε γίνει σαφές ότι η κ. Λαγκάρντ είχε συμφέρον οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε αδιέξοδο, για να μην χρειαστεί να ομολογήσει την αλήθεια, που κατά τον ίδιο είναι ότι τα μέλη του ΔΝΤ θα επαναστατούσαν στην υπογραφή μίας μη βιώσιμης συμφωνίας δανεισμού με χώρα της οποίας και το χρέος είναι μη βιώσιμο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top