Ο Σαπέν κόβει την «χαρά» στον Σόιμπλε για προσωρινό Grexit και του λέει πως σφάλλει!

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για ξεκάθαρη διαφωνία Γαλλίας-Γερμανίας

Ο Σαπέν κόβει την «χαρά» στον Σόιμπλε για προσωρινό Grexit και του λέει πως σφάλλει!

​Στην θέση του έβαλε ο Μισέλ Σαπέν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κόβοντας του την χαρά για ένα πιθανό προσωρινό Grexit.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στην γερμανική Handelsblatt, έκανε λόγο για ξεκάθαρη διαφωνία Γαλλίας-Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι σχέσεις τους δεν έχουν διαρραγεί.

Αναφερόμενος στον ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Σαπέν δήλωσε πως έσφαλε όταν μίλησε για προσωρινό Grexit:

«Νομίζω ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σφάλλει, ακόμα και ότι έρχεται σε αντίφαση με την ίδια του τη βούληση που είναι βαθιά ευρωπαϊκή. Αυτή η βούληση, η οποία είναι και δική μου, περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της Ευρωζώνης» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι αυτό ακριβώς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση των 19 κρατών μελών.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, «αν επιτρέψεις μια προσωρινή αποχώρηση, αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρα που θα αντιμετωπίζει δυσκολίες θα θέλει να γλιτώνει από αυτές μέσω μιας αναπροσαρμογής του νομίσματός της. Το να μιλάει κανείς αυτή τη στιγμή για ένα Grexit, όπως ακριβώς έκανε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στα μέσα Ιουλίου στις Βρυξέλλες, δεν είναι ρεαλιστικό».

Τέλος, επεσήμανε πως παρά ταύτα σέβεται την γερμανική θέση, διότι δεν αποτελεί μια θέση «τακτικής» αλλά θέση «εκ πεποιθήσεως» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top