Δραγασάκης: Κάθε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου

«Κάποιοι ίσως αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τους διώχνει κανείς»

Δραγασάκης: Κάθε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου
«Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου», προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Διαμηνύει επίσης προς τους δανειστές ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής. Ο κίνδυνος για Grexit είναι υπαρκτός. Αλλά θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου».

Για τα capital controls ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι «οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ημέρα με την ημέρα να χαλαρώνουν», αλλά η πλήρης κατάργησή τους συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τον «οδικό χάρτη» για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πιστωτικό σύστημα.

Αποκλείει παράλληλα το ενδεχόμενο «κουρέματος» και επισημαίνει ότι αν η προστασία των καταθέσσεων αρθεί, «θα υπάρξει ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προς τα πιστωτικά ιδρύματα».

Ο κ. Δραγασάκης παραδέχεται ότι η ύφεση, χωρίς τα όποια αντισταθμιστικά μέτρα, μπορεί να φτάσει αθροιστικά το 4%-5%, ανάλογα και με τις διεθνείς εξελίξεις και θα κορυφωθεί τους επόμενους 6 με 8 μήνες, ενώ εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα μπορούσε να αρχίσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Για τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζει ότι «αν κάποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, δεν έχει παρά να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ. Σόιμλε ή του Eurogroup», ενώ προσθέτει με … νόημα: «Όταν έρθει η ώρα, η κυβέρνηση έχει να πει πολλά για φίλους και αντιπάλους και με στοιχεία».

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι το κόμμα δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ούτε διάσπασης αλλά σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του, και διαμηνύει με αιχμηρό τρόπο προς την εσωκομματική αντιπολίτευση: «Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής έδειξε ότι υπάρχουν άτομα που νιώθουν πρώτα ΚΟΕ και μετά ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ΔΕΑ, Πλατφόρμα και μετά ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια από τα άτομα αυτά ίσως αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τα διώχνει κανείς» .
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top