Τι απαντά ο Στ. Παπασταύρου στις κατηγορίες της κυβέρνησης

Αρνείται την εμπλοκή του, για "συκοφαντία" κάνει λόγο η ΝΔ

Τι απαντά ο Στ. Παπασταύρου στις κατηγορίες της  κυβέρνησης
Αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά το διάστημα που ήταν πρωθυπουργός και υποστηρίζει ότι είναι διαχειριστής λογαριασμού που ανήκει σε επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, πηγές του κ. Παπασταύρου δηλώνουν για την υπόθεση, την οποία επικαλέστηκαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας για να ασκήσουν κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση:

«Η υπόθεση είναι γνωστή από τον Οκτώβριο του '12, ενώ τον Σεπτέμβριο του ΄14 υποβλήθηκαν όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν, χωρίς να προκύψει τίποτα. Ο ένας από τους δύο ελεγκτές έθεσε την υπόθεση στο αρχείο και ο δεύτερος περιμένει κάποια στοιχεία ακόμα, προσανατολιζόμενος να κάνει το ίδιο».

Ο κ. Παπασταύρου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο.

ΝΔ: η συκοφαντία από την κυβέρνηση θα πέσει στο κενό

Πολιτική κάλυψη στον κ. Παπασταύρου έδωσε η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνεχίζεται, αλλά πέφτει στο κενό.

Ο έλεγχος της υπόθεσής του, ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό το παραλείπουν. Τώρα απλώς εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας.

Βάσει του οποίου κανείς από τους ελεγκτές δεν βρήκε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή στοιχείο φοροδιαφυγής και δεν προτείνει την επιβολή οποιουδήποτε προστίμου. Και αυτό το παραλείπουν.

Ζητήθηκαν πρόσθετες διευκρινήσεις και αυτές τις διευκρινήσεις κλήθηκε να παράσχει.

Σε κάθε περίπτωση, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και πολύ σύντομα θα δώσει απάντηση στους συκοφάντες. Την ώρα μάλιστα που προκύπτουν τεράστια πραγματικά σκάνδαλα σε βάρος μελών πρώην και νυν της σημερινής κυβέρνησης.

Συκοφαντώντας τους άλλους δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες".


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top