Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση με Στουρνάρα: μπορούμε να βρούμε λύσεις με συναίνεση

«Τα σημερινά προβλήματα δεν θα υπήρχαν αν υπήρχε διαχείριση με σύνεση»

Για τη δυνατότητα να βρεθούν λύσεις προς όφελος της οικονομίας και της χώρας, με ψυχραιμία και με συναίνεση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε πάντως και κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφονται μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, τα οποία δεν θα υπήρχαν σήμερα εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας. Η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε.

Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν. Δηλαδή, η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση.

Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία, μέσα στον Αύγουστο, και ��πορέσουμε με την ψυχραιμ��α και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

Ο κ. Μεϊμαράκης συνοδευόταν από τους βουλευτές του κόμματος Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραγκούνη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top