Στέλνει …χαιρετίσματα σε Βαρουφάκη και Λαφαζάνη ο Βούτσης!

"Πολυτέλεια η διάσπαση δυνάμεων της Αριστεράς" λέει και ξεκαθαρίζει την θέση του στο Plan B

​Αιχμές για την στάση των πρώην υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τα …Plan B και τις εκδηλώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας άφησε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης

Ο κ.Βούτσης χαρακτήρισε μεγάλη πολυτέλεια την διάσπαση δυνάμεων της Αριστεράς και εξέφρασε την επιθυμία να επουλωθούν τα τραύματα και να υπάρχει μία επαναβεβαίωση των κανόνων της συνύπαρξης, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν ίσως και πιο δύσκολοι μελλοντικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 965 της Θεσσαλονίκης ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μία έμμεση έναρξη ενός διαλόγου που μπορεί και θα πρέπει να φτάσει σε ένα προωθητικό αλλά και ταυτόχρονα θετικό αποτέλεσμα».

Ειδικά για το θέμα Βαρουφάκη, ο κ. Βούτσης είπε ότι προφανώς ο τέως υπουργός Οικονομικών «έψαχνε υποκατάστατα ή εναλλακτικές σε περίπτωση που η χώρα στριμωχνόταν πάρα πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχε σχέδιο για Grexit. Τέτοιο σχέδιο δεν ...υπεβλήθη, δεν κατοχυρώθηκε και προφανώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο πλαίσιο των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων. Κι εγώ συμμετέχω σε όλα αυτά τα όργανα. Ούτε υπεβλήθη, ούτε αναλύθηκε ούτε χρεώθηκε για να γίνει».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μπορεί προφανώς εφόσον ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης το λέει, να υπήρχε σε επίπεδο διανοητικό και πειραματικό ένα τέτοιο σχέδιο, αλλά όχι προς εφαρμογή. Πάντως είναι ...πολύ νωρίς να μιλήσει κάποιος για επέμβαση της δικαιοσύνης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top