Στη Βουλή οι μηνύσεις Γκλέτσου και Γιαννόπουλου κατά Βαρουφάκη

Δείτε τι σκοπεύει να κάνει η Δικαιοσύνη σχετικά με τα δημοσιεύματα για το "plan B"

Στη Βουλή οι μηνύσεις Γκλέτσου και Γιαννόπουλου κατά Βαρουφάκη

​Στη Bουλή αναμένεται να διαβιβαστούν ...χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) οι δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τις οποίες ζητείται η παραπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του Γιάνη Βαρουφάκη έχουν στραφεί ο πρόεδρος του κόμματος "Τέλεια" Απόστολος Γκλέτσος και ο δικηγόρος Π. Γιαννόπουλος.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει εάν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται να ερευνήσει τα όσα δημοσιεύθηκαν στην "Καθημερινή" σχετικά με το περιβόητο "plan B" με τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την επιστροφή στη δραχμή .

Μπορεί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου να ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, νομικοί κύκλοι όμως, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum.

Παράλληλα, σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη Δικαιοσύνη, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί η νομική φόρμουλα, που θα επιτρέψει την εμπλοκή των δικαστικών αρχών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top