Να τι αποφάσισε η “Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον” του Ραγκούση στην πρώτη συνάντηση

Δυναμικό come back από τον πρώην υπουργό

Πρωτοβουλία για την προγραμματική ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην κοινωνία και στην πολιτική, αποφάσισε να αναλάβει η “Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον”, στην πρώτη της συνάντηση εργασίας, που φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.

Η πιο επείγουσα προτεραιότητα που αναδείχθηκε στη συνάντηση, είναι η ανάγκη να βρουν ισχυρή και αξιόπιστη προοδευτική εκπροσώπηση:

-οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που επιμένουν να παράγουν πλούτο και αξία, για τους ίδιους και για τη χώρα, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στις επιχειρήσεις, την πρωτογενή παραγωγή και τη δημόσια διοίκηση, στον πολιτισμό και τις επιστήμες·

-οι συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση και βιώνουν με δραματικό τρόπο την ανεργία καθώς και την ακραία υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου· αλλά και

-η νέα γενιά που της αξίζουν ρεαλιστικές προσδοκίες κι όχι ψεύτικες ελπίδες.

Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η προσέλκυση κάθε δυνατής υποστήριξης καθώς και υπογραφών σε μια έκκληση για την ενότητα, που θα συνιστά και πρόσκληση συμμετοχής στη Διάσκεψη για την Προγραμματική Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, με διαφανείς κι ανοιχτές διαδικασίες. Έκκληση που απευθύνεται στους πολί��ες, τις κινήσεις και τα κόμματα του προοδευτικού τόξου.

«Με σεβασμό στην αυτονομία και την ιστορία όλων, οφείλουμε να συμπράξουμε σε ένα σχέδιο - επιτέλους, ελληνικής ταυτότητας - για τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που, μόνον όλοι μαζί, μπορούμε και οφείλουμε να υλοποιήσουμε. Η ειδοποιός διαφορά της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε συνίσταται στην επιδίωξη να προταχθούν οι ριζοσπαστικές προτάσεις για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία, που ενώνουν όλο το προοδευτικό τόξο κι όχι η αναζήτηση οργανωτικών με��όδων ενοποίησης. Ιδίως στη σημερινή πολιτική συγκυρία, όπου ο σχηματισμός κυβερνήσεων συνεργασίας είναι και θα παραμείνει ο κανόνας, όχι η εξαίρεση, η προγραμματική σύνθεση και συμφωνία είναι εθνική πολιτική προτεραιότητα» επισημαίνουν.

Το προσεχές διάστημα πρόκειται να διοργανωθούν κι άλλες συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις, ώστε να ενισχυθεί το αίτημα της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων καθώς και για να προετοιμαστεί η δική μας συμβολή στη Διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται, ότι η “Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον”, είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που ξεκίνησε με την πρόσκληση σε δράση που επισυνάπτεται και αρχικά συνυπέγραψαν 19 ενεργοί πολίτες (Γιώργος Αναγνώστου, οδοντίατρος, Αλέξανδρος Θεοδωράκος, πολ. μηχανικός Τ.Ε., Ελίνα Κανελοπούλου-Στεφάνου, νομικός, Ηλίας Καρανίκας, γιατρός-πρώην Βουλευτής, Θόδωρος Καρούνος, ερευνητής ΕΜΠ, Αλέκος Καρποδίνης, επιχειρηματίας τουρισμού, Αναστασία Κατσαντούλα, οδοντίατρος, Αχιλλέας Μανούρας, γεωπόνος-επιχειρηματίας, Λίλιαν Μήτρου, πανεπιστημιακός, Χρήστος Μπούρας, καθηγητής Παν/μίου, Αριστείδης Μπουρδάρας, δικηγόρος, Γιώργος Ντόλιος, πρώην Υφυπουργός, Αχιλλέας Οικονόμου, ψυχίατρος, Μιχάλης Παπαδάκης, συνταξιούχος, Γιώργος Πίτσος, πολ. Μηχανικός, Γιάννης Ραγκούσης, πρώην Υπουργός, Ντίνα Σπυροπούλου, γεωπόνος, Πέτρος Σφηκάκης, δικηγόρος, Φανή Τσικρικτσή, ιδιωτική υπάλληλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top