Την Τρίτη στην Αθήνα το κουαρτέτο των θεσμών για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

«Δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων», λέει η κυβέρνηση

Την Τρίτη στην Αθήνα το κουαρτέτο των θεσμών για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

​Μπορεί να μην ήρθαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι των θεσμών, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο Μνημόνιο, όμως η επιστροφή τους στην Αθήνα θα γίνει την Τρίτη, οπότε και πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για το νέο τριετές δάνειο που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από τον ESM.

Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την Παρασκευή, όταν το ΔΝΤ δεν απέστειλε τον εκπρόσωπό του γιατί δεν είχε λάβει επίσημο αίτημα από την Ελλάδα, τελικά ο Ε. Τσακαλώτος απέστειλε την αίτηση και τελικά ξεπεράστηκε κι αυτός ο σκόπελος.

Έτσι, αύριο Τρίτη θα πατήσει και πάλι… ελληνικό έδαφος ο Ντέκλαν Κοστέλο εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ μαζί του θα έχει και τα… πρωτάκια, τον Ράσμους Ρέφερ, της ΕΚΤ, γνωστό στην Πορτογαλία ως… «Ζόμπι», την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ν. Βελκουλέσκου ή «Δρακουλέσκου» κατά τους Κύπριους και τον Νικόλα Τζαμαριόλι του ESM.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση των εκπροσώπων των θεσμών στα υπουργεία, αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε:

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Τέλος, κυβερνητική πηγή διέψευσε σήμερα δημοσίευμα τον FT, ότι οι δανειστές πιέζουν και για τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων που πρέπει να ψηφιστούν πριν υπογραφεί συμφωνία.

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων», ανέφερε σήμερα η κυβερνητική αυτή πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα.

«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου», σημείωσε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Πάντ��ς, ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου αποκάλυψε ότι όντως μέχρι τις 5 Αυγούστου θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει περάσει από τη Βουλή τόσο τα μέτρα για τη φορολογία των αγροτών, όσο και για το συνταξιοδοτικό, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top