Ο Βαρουφάκης με εντολή Τσίπρα θα «χάκαρε» μυστικά τα ΑΦΜ μας και θα μας πήγαινε στη νέα δραχμή!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" για το φερόμενο Plan B του πρώην ΥΠΟΙΚ

​Υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, χάκινγκ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με στόχο την δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και εντέλει την μετάβαση σε μια «νέα δραχμή» ήταν το σχέδιο Β του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όπως το περιέγραψε σε εμπιστευτικό conference call με επενδυτές και στελέχη ξένων hedge funds ο ίδιος, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή".

Το "Plan B", σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάστηκε κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ισχυρίστηκε ο κ.Βαρουφάκης και μάλιστα άρχισε να εκπονείται πριν από τις εκλογές (25 Ιανουαρίου) από κλειστή ομάδα ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Παρά τις επισημάνσεις ότι το conference call καταγράφεται, ο τέως υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ιδιαίτερα λεπτομερής στις αφηγήσεις του προσθέτοντας, ότι αν το σχέδιο του δει το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος θα το διαψεύσει! Σύμφωνα πάντα με την "Καθημερινή", ο διάλογος έγινε στις 16 Ιούλιου, με συντονιστή τον Βρετανό πρώην υπουργό Οικονομικών, Νόρμαν Λάμοντ, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις .

Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει αποσπάσματα από τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο conference call.

Αν και όπως διευκρινίζει ο κ.Βαρουφάκης στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν το Grexit, ωστόσο γνωρίζοντας τις πιέσεις που θα ασκούσαν οι δανειστές σε περίπτωση που δεν θα είχε επιτευχθεί συμφωνία (σσ παράδειγμα Κύπρου), θεώρησαν σκόπιμο να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό του κλεισίματος των τραπεζών.

«Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε είναι το εξής: Υπάρχει η ιστοσελίδα της φορολογικής υπηρεσίας, όπως στη Βρετανία και αλλού, όπου οι πολίτες φορολογούμενοι μπαίνουν στο site, χρησιμοποιούν τον κλειδάριθμο τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους ώστε να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ κτλ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανένα , ώστε να έχουμε αυτό το σύστημα σε λειτουργία υπό άκρα μυστικότητα. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρέπονταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ , δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση κατά την οποία το κράτος χρωστά 1.000.000 ευρώ σε φαρμακευτική επιχείρηση για την αγορά φαρμάκων για λογαριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα μπορούσαμε αμέσως να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή μεταφορά σε αυτόν τον λογαριασμό του ΑΦΜ της επιχείρησης και να τους παράσχουμε ένα pin ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ως έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμής σε οποιονδήποτε άλλο, ενώ παράλληλα να γίνονται και φορολογικές πληρωμές προς το κράτος.Αυτό θα δημιουργούσε παράλληλο τραπεζικό σύστημα , δίνοντας μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές, λόγω της επιθετικής πολιτικής της ΕΚΤ» είπε σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Βαρουφάκης, εκτιμώντας ότι γρήγορα αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός αφηγείται «μια συναρπαστική ιστορία, τι είδους δυσκολίες αντιμετώπισα. Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα…. Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέχγονται από τις Βρυξέλλες-είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα . ΟΚ, λοιπόν το υπ’αριθμόν ένα πρόβλημα ήταν πως ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων από την άλλη ελεγχόταν από εμένα ,ως αρμόδιο υπουργό.Και διόρισα έναν καλό μου φίλο, παιδικό μου φίλο, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος .Κάποια στιγμή, μια εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων του hardware όχι όμως του λογισμικού (software) Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων… ��ίχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, κανείς άλλος δεν γνώριζε και εκείνος μου είπε “άκου αν ζητήσω την άδεια τους για να αρχίζω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα". Αλλά εγώ του είπα, ότι αυτό δεν μας κάνει γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδια μας σε αυτή τη φάση. ‘Ετσι τον εξουσιοδότησα και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να μείνει μεταξύ μας… Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου, ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του φίλου μου, ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών… Ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το "πράσινο φως" από τον π��ωθυπουργό, όταν θα έκλειναν οι τράπεζες, ώστε να μεταβούμε στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που δεν ελέγχεται από εμάς, αλλά από τις Βρυξέλλες και να συνδέσουμε αυτό τον φορητό υπολογιστή, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το σύστημα, Προσπαθώ να σας μεταφέρω το είδος των θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, των θεσμικών εμποδίων που είχαμε στην προσπάθεια μας να χαράξουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για να απαλύνουμε τις συνέπειες από το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top