Το μήνυμα Φλαμπουράρη στους «αντάρτες»: «Συνέλθετε, δεν είστε αντιπολίτευση!»

«Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις»

Το μήνυμα Φ��αμπουράρη στους «αντάρτες»: «Συνέλθετε, δεν είστε αντιπολίτευση!»

​Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ.

Κάλεσε τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ "να συνέλθουν" και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στο δημοψήφισμα, αλλά και την συμφωνία με τους δανειστές.

«Πρώτος μας στόχος να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσα συμφωνία για τον ελληνικό λαό» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πρόωρες εκλογές

Όσον αφορά στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, τόνισε: «Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, τότε ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα».

Εσωκομματικά προβλήματα

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας έκανε έκκληση στους «αντάρτες» υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να «συνέλθουν και να επανέλθουν»!

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση. Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις».

«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο σχετικά με τα "όχι" στις δύο ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή και πρόσθεσε ότι: «Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με τον πρωθυπουργό ο υπουργός τόνισε πως «μπορεί πολλοί να υποτίμησαν την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι ένας εθνικός ηγέτης που έδωσε μάχες. Ο Αλέξης έχει πείσμα και πίστη».

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Όσον αφορά το ενδεχόμενο σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν κατηγορηματικός και το απέκλεισε: «με κόμματα που τα τελευταία έξι χρόνια εφάρμοσαν μία πολιτική που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σε αδιέξοδα;».

Δραχμή

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τον αν στον Αλέξη Τσίπρα παρουσιάστηκε σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, ήταν και πάλι κατηγορηματικός: «Ποτέ δεν συζητήθηκε μπροστά στον Τσίπρα το θέμα της δραχμής».

Δημοψήφισμα

Σχετικά με το δημοψήφισμα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Δεν υπάρχει πιο ιερή στιγμή από το να απευθυνθείς στο λαό. Ήταν το πιο δημοκρατικό που θα μπορούσε να γίνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top