Η μεγάλη επιστροφή: Έρχεται την Παρασκευή η τρόικα

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν λεφτά», ξεκαθαρίζει συνεργάτης της Μέρκελ

Η μεγάλη επιστροφή: Έρχεται την Παρασκευή η τρόικα

​Κι εκεί που στις 26 Ιανουαρίου η τρόικα είχε τ��λειώσει -να την!- επιστρέφει δριμύτερη στην Αθήνα για να ξεκινήσει τους ελέγχους και τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.

Την ίδια ώρα, βουλευτής του κόμματος της Α. Μέρκελ, προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δει ούτε σεντ αν πρώτα δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Παρακολουθούμε στενά αν η Αθήνα, όχι μόνο υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις εφαρμόζει», δήλωσε στην Bild ο Γκίντερ Κριχμπάουμ, πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο γερμανικό κοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους, διαφορετικά τα χρήματα δεν γίνεται να αποδεσμευτούν».

Στην ίδια γραμμή και ο ευρωβουλευτής του φιλελεύθερου κόμματος, Α. Λάμπσντορφ, ο οποίος τόνισε στην ίδια εφημερίδα ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα βοήθειας, αν η ελληνική κυβέρνηση απομακρυνθεί από τις δεσμεύσεις της. Τότε η ΕΕ θα πρέπει να αναστείλει άμεσα τις συνομιλίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top