Νικολούδης: ζημιά 5 δισ. ευρώ υπέστη το Δημόσιο από δάνεια της ΑΤΕ

Στην Εισαγγελία Αθηνών το πόρισμά του

Νικολούδης: ζημιά 5 δισ. ευρώ υπέστη το Δημόσιο από δάνεια της  ΑΤΕ
Ζημιά 5 δισ. ευρώ φέρεται να έχει υποστεί το Δημόσιο από παράνομες χορηγήσεις δανείων της «παλιάς» Αγροτικής Τράπεζας το διάστημα μεταξύ 2000 και 2012.

Σχετικό πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να υπάρξει δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων χορήγησαν τα δάνεια και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία δεν επέστρεψαν.

Γνωστοποιεί ακόμη ότι για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και ότι τα «αγύριστα» δάνεια είναι 1.300.

Ο κ. Νικολούδης υποστήριξε ότι πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών» και υποστήριξε ότι η ΑΤΕ «χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων».

Ισχυρίσθηκε επίσης ότι ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις, «το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί» .

Αναφέρει ακόμα ότι «όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με το σωστό τρόπο» και ότι «η Δικαιοσύνη δε ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top