Προειδοποιήσεις από Ντομπρόβσκις: Αν καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις, δεν έχει χρήματα!

«Η ευρωζώνη μπορεί να μπλοκάρει τη βοήθεια»

Προειδοποιήσεις από Ντομπρόβσκις: Αν καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις, δεν έχει χρήματα!
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί την Αθήνα πριν από νέα κόλπα» αναφέρει η Bild σε δημοσίευμά της, στο οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων και ξεκαθαρίζει πως η ευρωζώνη «μπορεί να μπλοκάρει τη βοήθεια, αν καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις».
«Στη σύνοδο των χωρών της ευρωζώνης παρουσιάστηκε ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης του τι αναμένουμε από την Αθήνα» πρόσθεσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως η Κομισιόν δεν επιθυμεί αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει ένα Grexit: «Δεν είναι στην ατζέντα μας. Στις διαπραγματεύσεις των περασμένων εβδομάδων, όλοι αποφασίσαμε πως δεν θέλουμε αυτό το σενάριο. Ωστόσο, το μόνο που μπορούμε να δείξουμε είναι αλληλεγγύη στην Ελλάδα, μόνο εάν εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της, επιδιώκοντας μια συνολική μεταρρυθμιστική στρατηγική και νομιμοποίηση αυτής».
Ο Ντομπρόβσκις κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι η τακτική των καθυστερήσεων που ακολούθησε προκάλεσε την αύξηση του κόστους του τρίτου πακέτου βοήθειας στα 86 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας πως αυτή η τακτική έβλαψε την ελληνική οικονομία και οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών.
«Η κατάσταση άλλαξε δραματικά» σε πολύ μικρό διάστημα» τονίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως μέσα σε λίγους μήνες η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση και σχεδόν κατέρρευσε το τραπεζικό της σύστημα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top