Αποφασίζει σήμερα η γερμανική Βουλή για το δάνειο – γέφυρα της Ελλάδας

Εισηγητής θα είναι ο Β. Σόιμπλε

Αποφασίζει σήμερα η γερμανική Βουλή για το δάνειο – γέφυρα της Ελλάδας

​Σήμερα το πρωί θα αποφασίσει η γερμανική Βουλή για το αν θα εγκρίνει τη νέα συμφωνία με την Ελλάδα και θα συμφωνήσει στην παροχή νέας βοήθειας.

Εισηγητής μάλιστα του νομοσχεδίου θα είναι ο Β. Σόιμπλε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Το Βερολίνο πάντως εκτιμά ότι ήταν πολύ θετικό βήμα η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή και αναμένεται ότι θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικά θα ψηφίσουν οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Χρισιανοκοινωνιστές, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, ενώ άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Αριστερά.

Πάντως, αναλυτές τονίζουν ότι η μέρα δεν θα είναι εύκολη για την Α. Μέρκελ, καθώς αναμένεται να της ασκηθεί έντονη κριτική, όπως και στον κ. Σόιμπλε, για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκαν και για την τακτική που ακολούθησαν. Μάλιστα οι Πράσινοι αναμένεται να μιλήσουν για «ταπείνωση της Ελλάδας» από την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top