Τσίπρας προς αντάρτες: "Συνεχίζω μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας χωρίς εσάς"

Θέτει προ των ευθυνών τους, τους 32 που είπαν ΟΧΙ-Πρώτη ανάρτηση: 16/07/2015 23:17

Τσίπρας προς αντάρτες: "Συνεχίζω μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας χωρίς εσάς"

Σύσκεψη στελεχών κυβέρνησης και κόμματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και ειδικά οι διαφοροποιήσεις των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας Ελλάδας-εταίρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για "ανοιχτό τραύμα" στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και διαφοροποιεί τους 32 που ψήφισαν ΟΧΙ από τους 7 που δήλωσαν παρών ή απείχαν, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ακόμη και αυτό της... παραίτησης.

«Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών» είπε ο κ.Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά... έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι... αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Αναφερόμενος ειδικά στους 32 βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι «η επιλογή τους έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ...ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, κατά την εκτίμησή του, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορ��φής δεν έδιναν διέξοδο στο «εκβιαστικό δίλημμα» με το οποίο τέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

«Κατόπιν τούτων ζήτησα από την Κ.Ο. και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε "όχι". Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Δείτε επίσης:

«Ψήνεται» αλλά δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο ανασχηματισμός–Συνεχείς συσκέψεις υπό τον Α. Τσίπρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top