Economist: Αντί να κλαίνε οι Έλληνες για την κυβέρνηση τους, υπέκυψαν στο τελεσίγραφο

Με ψυχιατρικούς όρους αναλύει το περιοδικό τις εξελίξεις στην χώρα μας

Economist: Αντί να κλαίνε οι Έλληνες για την κυβέρνηση τους, υπέκυψαν στο τελεσίγραφο

​Τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σχολιάζει με την βοήθεια της …ψυχιατρικής επιστήμης ο Economist, με αφορμή και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα που συμφώνησαν Αθήνα και δανειστές.

Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, υπάρχουν πολλά στάδια από την άρνηση μέχρι την αποδοχή και η Ελλάδα τα πέρασε όλα, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, αντί οι Έλληνες να κλαίνε χαρακτηρίζοντας ως «προδοσία» την στάση της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα επτά στους δέκα «υπέκυψαν» στο τελεσίγραφο της ΕΕ, θεωρώντας ότι αυτό είναι το σωστό, που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ανάλογος είναι και ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός παρά το γεγονός πως ανακοίνωσε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ισχυριζόμενος πως δεν μπορεί να συμφωνήσει σε τόσο σκληρά μέτρα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα δέχτηκε μια ακόμα χειρότερη συμφωνία.

Οι ψηφοφόροι της ελληνικής κυβέρνησης που ζητάνε σταθερότητα, περιμένουν με αγωνία πολλά περισσότερα πράγματα, όπως η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η έγκριση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Ελπίζουν επίσης, πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Όπως γράφει ο Economist, η ευφορία που έφερε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου έχει δώσει τη θέση της στην κούραση. Μετά από μία παραλίγο σύγκρουση, οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν παραιτηθεί, ενώ και ο Τσίπρας έγινε πιο συγκαταβατικός και προσφωνεί πλέον τους πιστωτές, «εταίρους»,ενώ παραδέχτηκε ότι ο πρώην υπουρ��ός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε για πολιτικός.

Ωστόσο, δεν πιστεύουν όλοι πως τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Φαρμακοποιοί και δημοτικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι μεταρρυθμίσεις για την επιβίωσή τους. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα από την πλευρά τους φοβούνται μην χάσουν τις θέσεις τους. Στα νησιά η αύξηση των φόρων μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με την ενδοχώρα, την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να παραμείνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός σε σχέση με την Τουρκία και άλλους.

Σύμφωνα με τον Economist, ο κ.Τσίπρας καλείται να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο, αφού εκτός των άλλων, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση, η ανεργία αυξάνεται και η ύφεση σίγουρα θα βαθύνει και κανείς δεν είναι βέβαιος ότι το "φάντασμα" του Grexit έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Το δημοσίευμα εκτιμά πως ακόμα και αν ο Έλληνας πρωθυπουργός συμπεριφερθεί άψογα και ένα Grexit εξαφανιστεί από τον ορίζοντα, φαίνεται δύσκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των BόρειοΕυρωπαίων γειτόνων της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top