Τσακαλώτος: Είναι μια απόφαση που θα με βαραίνει για πάντα-ΒΙΝΤΕΟ

"Αν δεν χτυπήσει η Αριστερά το παλιό σύστημα ο τόπος δεν έχει μέλλον"

«Αν η Αριστερά δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την συμφωνία.

«Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε τη κατάσταση» είπε, εκτιμώντας ότι «είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε τη συμφωνία, γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ.Τσακαλώτο, «για να υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν συμμαχίες για να σταματήσει η λιτότητα. Πολλά λοιπόν θα κριθούν από τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα πως θα το διαχειριστεί».

Ο κ.Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι η Δευτέρα που πέρασε ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωή του, κάνοντας λόγο για «μια απόφαση που θα τον βαραίνει για πάντα».

Υπεραμύνθηκε της ίδρυσης του Ταμείου περιουσίας, λέγοντας ότι είναι σημαντικό και εξήγησε ότι δεν είναι μόνο εγγυητικό για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά και επενδυτικό.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ της ΒΟΥΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top