Επιμένει ο Αυγενάκης για τα 200.000 ευρώ: Να ελεγχθούν και οι συγγενείς α’ & β’ βαθμού

Κάνει προσωπική αναφορά σε 14 βουλευτές με καταγωγή από το Ηράκλειο

Νέα αναφορά στο θέμα με τα 200.000 ευρώ που –σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να πήρε υπουργός πριν κλείσουν οι τράπεζες έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την έρευνα των συγγενών α’ και β’ βαθμού όλων των εν ενεργεία βουλευτών που εκλέγονται στο Ηράκλειο Κρήτης ή κατάγονται από αυτό.
Μάλιστα, κάνει ονομαστική αναφορά σε 14 βουλευτές, καλώντας τους να πάρουν όλοι θέση δημόσια.
Ολόκληρη η νέα δήλωση του κ. Αυγενάκη:
«Με το αίτημα να προβεί «στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου» ζήτησα εξαρχής από την Δικαιοσύνη, το Διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος, τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών αλλά και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κατά σειρά να δοθούν όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα.
Πιο αναλυτικά:
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015. Απευθύνθηκα στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τον Έφορο Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής Ηρακλείου, και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ζητώντας να ξεκινήσουν προς κάθε κατεύθυνση την έρευνα θέτοντας και τον εαυτό μου στη διάθεσή τους.
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015. Κατέθεσα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την υπ’ αριθ. πρωτ. 3949/319/06-07-2015 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύν��ς και τον Υπουργό Οικονομικών, με την επίκληση κοινοποίησή της στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015. Με επιστολή μου προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα τον ενημερώνω και ζητώ να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015. Απέστειλα πλήρη φάκελο προς τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Ε. Σφακιανάκη και κατέθεσα εκ νέου κοινοβουλευτική παρέμβαση 14 συναδέλφων της Ν.Δ. προς τον Πρωθυπουργό, ερωτώντας εάν μετέφεραν Υπουργοί και Βουλευτές της Κυβέρνησης χρήματα από ελληνικές τράπεζες σε τράπεζες του εξωτερικού.
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015. Κατέθεσα εκ νέου πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία (αρ. πρωτ. 5126/10-07-2015) προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015. Απευθυνόμενος πλέον στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών με νέα κοινοβουλευτική μου παρέμβαση με αρ. πρωτ. 4021/14-7-15, τους ενημερώνω για όλες τις ενέργειες μου και ζητώ να διερευνηθεί εάν υπάρχει Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή Υπουργός (ή συγγενής α ή β βαθμού) που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες και εάν αυτό αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο ζήτημα ηθικής τάξης.
Ζητώ λοιπόν στα πλαίσια διευκόλυνσης του έργου της Δικαιοσύνης να δώσουμε οι ίδιοι οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και οι από το Ηράκλειο καταγόμενοι Βουλευτές το δικαίωμα να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη οι κινήσεις των λογαριασμών που διαθέτουμε εμείς και οι συγγενείς μας (α’ και β’ βαθμού) και δημόσια να παροτρύνουμε την πολιτική ηγεσία της Χώρας μας, τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς να προχωρήσουν την έρευνα, να μην «κρυφτεί κανείς πίσω από προσωπικά δεδομένα» και από τις πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο. Αγαπητοί Συνάδελφοι είναι ώρα να πάρουμε θέση δημόσια:
-Νάντια Βαλαβάνη – ΣΥΡΙΖΑ – Αν. Υπουργός Οικονομικών
- Κώστας Φωτάκης –ΣΥΡΙΖΑ- Αν. Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
- Μιχάλη Κριτσωτάκη – ΣΥΡΙΖΑ – Βουλευτής Ηρακλείου
- Γιάννη Μιχελογιαννάκη –ΣΥΡΙΖΑ – Βουλευτής Ηρακλείου
- Σωκράτη Βαρδάκη – ΣΥΡΙΖΑ- Βουλευτής Ηρακλείου
- Λευτέρης Αυγενάκης – Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου
- Βασίλης Κεγκέρογλου – ΠΑΣΟΚ – Βουλευτής Ηρακλείου
- Σπύρο Δανέλλη – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ- Βουλευτής Ηρακλείου
- Γρ. Μακαρώνα – ΑΝΕΛ- Βουλευτής Ηρακλείου
- Μανώλη Συντυχάκη – ΚΚΕ – Βουλευτής Ηρακλείου
Και οι Ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννης, Ν. Μαριάς, Γ. Γραμματικάκης, Ν. Ανδρουλάκης.
Διατυπώνω εκ νέου τα ερωτήματα που έθεσα προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα και ζητώ δημόσια τη συμβολή όλων των ανωτέρω συναδέλφων:
«Υπάρχει Βουλευτής ή Υπουργός ή συγγενής (α’ ή β’ βαθμού) που έκανε ανάληψη των καταθέσεων του δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες; Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη
δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών,
Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;
Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές ή συγγενείς (α΄ και β΄ βαθμού )έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες λίγο
πριν κλείσουν;»
Ζητώ από την Δικαιοσύνη να προχωρήσει απερίσπαστα και ταχύτατα στην αποκάλυψη της αλήθειας και από την πολιτική ηγεσία της Χώρας μας να τη διευκολύνει με κάθε τρόπο.
Η αλήθεια πρέπει να λάμψει».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top