Μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά: Μύκονος και Σαντορίνη τα πρώτα «θύματα» της κατάργησης

Τσακαλώτος: Ο χρόνος θα δείξει αν η συμφωνία είναι βιώσιμη

Μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά: Μύκονος και Σαντορίνη τα πρώτα «θύματα» της κατάργησης

Η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι τα πρώτα νησιά που θα «πληρώσουν» την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης ��σακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη συμφωνία «δύσκολη» και επεσήμανε ότι «ο χρόνος θα δείξει αν είναι βιώσιμη, είναι νωρίς για να την κρίνουμε», δείχνοντας ξεκάθαρα ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητά της. Όπως υπογράμμισε, το σημαντικό είναι «ότι αποφύγαμε το Grexit».

Ο ίδιος, υπογράμμισε στη συνέχεια πως «μέχρι πριν από λίγους μήνες οι εταίροι δεν συζητούσαν καν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά με την συμφωνία που επιτεύχθηκε έχουμε μία σαφή δέσμευσή τους ότι θα συζητηθεί το θέμα μετά την πρώτη αξιολόγηση».

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, σημείωσε ότι διευρύνεται η φορολογική βάση του ΦΠΑ, ενώ για τα νησιά τόνισε ότι αρχίζει η κατάργηση της έκπτωσης με τα «πλούσια» (Μύκονο και Σαντορίνη) και στη συνέχεια το 2016 τα απομακρυσμένα.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι θα υπάρχουν υφεσιακές επιδράσεις από τις μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό πακέτο της συμφωνίας αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει «και ανακατανομή βαρών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top