ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ: Δριμεία επίθεση Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα – «Δεν συμπαθώ την ελληνική κυβέρνηση»

«Η κατανόηση για την Ελλάδα εξαντλείται»

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ: Δριμεία επίθεση Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα – «Δεν συμπαθώ την ελληνική κυβέρνηση»

​Με το που επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξέχασε τις καλοσύνες και το συμβιβαστικό πνεύμα και επέστρεψε στον παλιό καλό (;) του εαυτό. Έτσι σε συνέντευξή του στην εκπομπή Nieuwsuur της ολλανδικής τηλεόρασης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Όπως είπε, η ευρωζώνη ήθελε να υποστηρίξει την Ελλάδα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δυσκόλεψε την προσπάθεια αυτή και δοκίμασε τα όρια και την υπομονή της Ευρώπης.

Σχολιάζοντας μάλιστα την απόφαση του Α. Τσίπρα να διεξάγει δημοψήφισμα τόνισε ότι προκάλεσε στον ίδιο και στα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης «τεράστια δυσπιστία και απογοήτευση» και δεν έκρυψε ότι ο ίδιος θύμωσε πολύ με την απόφαση αυτή.

«Εξοργίστηκα λόγω των όμορφων υποσχέσεων που έγιναν στον πληθυσμό της Ελλάδας οι οποίες δεν ήταν αλήθεια. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς να καταφέρεις», είπε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εάν διεξαγάγαμε δημοψηφίσματα στις άλλες 18 χώρες για το εάν έπρεπε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και πολύ πιο αρνητικό από το 60% που ψήφισε εναντίον των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, υποστήριξε ακόμα ότι η συμφωνία που επετεύχθη τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής είναι πολύ δύσκολη για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει ισχυρότερη αν εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται σε αυτήν.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup θεώρησε σκόπιμo να μοιραστεί με τους τηλεθεατές την προσωπική του άποψη για την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία εξελέγη από τον ελληνικό λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω καμιά συμπάθεια στην ελληνική κυβέρνηση, όμως τρέφω συμπάθεια στον πληθυσμό της Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top