Bild: Το ΔΝΤ ζητά κυβέρνηση τεχνοκρατών!

Δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Τσίπρα

Bild: Το ΔΝΤ ζητά κυβέρνηση τεχνοκρατών!

​Καθόλου εμπιστοσύνη δεν έχει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση Τσίπρα, ότι θα μπορέσει να αντέξει και να περάσει τα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και απαιτούν την επανάληψη του μοντέλου της κυβέρνησης Παπαδήμου, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων το ΔΝΤ είχε προτείνει να σχηματιστεί στην Ελλάδα μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Όπως τονίζει η Bild «το ΔΝΤ ζητά εγγυήσεις για την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων. Και στο πλαίσιο αυτής της λογικής θα ήθελε να δει τεχνοκράτες στην κυβέρνηση, όπως το 2011, οπότε προσωρινά είχαν αναλάβει μη κομματικά στελέχη κάποια υπουργεία υπό την καθοδήγηση του κ. Παπαδήμου».

«Δεν πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τους εμπιστευόμαστε», δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα μία ακόμα απαίτηση του ΔΝΤ, είναι να συμφωνήσουν όλα τα ελληνικά κόμματα στις προτάσεις για τη λιτότητα.

«Το βασικό ζήτημα πίσω από αυτήν την απαίτηση είναι ότι η πλειοψηφία του Α. Τσίπρα δείχνει, σύμφωνα με την άποψη του ΔΝΤ, να εξαφανίζεται σιγά σιγά», τονίζει η Bild.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top