Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ότι πριν το δημοψήφισμα

«Η συμφωνία είναι καλύτερη από την πρόταση Γιούνκερ»

Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ότι πριν το δημοψήφισμα

«Είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ότι πριν το δημοψήφισμα» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, δηλώνοντας ότι «ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση του ελληνικού λαού».

Όπως τόνισε ο ίδιος, η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, βγήκε μετά το δημοψήφισμα: «Το ΔΝΤ μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν ήταν βιώσιμο αλλά δεχόταν να κλείνει το μάτι σε πολύ ψηλά πλεονάσματα για να φανεί ότι ήταν. Τώρα, μετά το δημοψήφισμα, λέει ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει οι Ευρωπαίοι κάτι να κάνουν».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για πολιτικές εξελίξεις από τη διενέργεια δημοψηφίσματος, λέγοντας πως φάνηκε από το γεγονός από το ότι για πρώτη φορά υπήρξε «ομοφωνία των κομμάτων για βιώσιμη συμφωνία».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως εάν η κυβέρνηση δεν πάρει την εξουσιοδότηση, από Δευτέρα η χώρα θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ παραδέχθηκε ότι θα είναι μια δύσκολη συμφωνία με υφεσιακά μέτρα που όμως «θα είναι καλύτερη από την πρόταση του Γιούνκερ».

«Δεν υπάρχει θριαμβολογία από τη δική μας πλευρά. Κάθε συμφωνία έχει κόστος, και οι δύο πλευρές πρέπει να δίνουν κάτι» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top