ΚΕΙΜΕΝΟ-ΒΟΜΒΑ απ’ το «στρατόπεδο» Λαφαζάνη: «Συμφωνία χωρίς λιτότητα ή ΔΡΑΧΜΗ»

Σκληρή κριτική στον Τσίπρα από 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

​Συμφωνία χωρίς λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή επιστροφή στη δραχμή και διακοπή αποπληρωμής του ά��ικου και μη βιώσιμου χρέους ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα.

Με κείμενο τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα, οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκος, καλούν τον πρωθυπουργό «να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Μάλιστα ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί τόσο καιρό έπρεπε να προετοιμαστεί συστηματικά η συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

«Παρ' όλαυτα η κυβέρνηση έστω και τώ��α μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στο κείμενο.

Όπως λένε, η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα-γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα.

Αναφερόμενοι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, οι βουλευτές λένε πως: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα, που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».

Παρά τις διαφοροποιήσεις και την σκληρή κριτική των βουλευτών, πληροφορίες θέλουν τα μέλη της ��ριστερής Πλατφόρμας να στηρίζουν τελικά την κυβέρνηση, ώστε να μην πέσει πάνω τους το βάρος.

proti.jpg
defteri.jpg
triti.jpg

tetarti.jpg
pebti.jpg

ektis.jpg


evdomis.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top