H τελευταία συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου πριν το δημοψήφισμα, δόθηκε στο Star!

ΔΕΙΤΕ και θυμηθείτε τι έλεγε ο νέος Υπουργός Οικονομικών για το κούρεμα καταθέσεων και τις λύσεις που υπάρχουν

H τελευταία συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου πριν το δημοψήφισμα, δόθηκε στο Star!

Στο Star και στην Μάρα Ζαχαρέα έδωσε την τελευταία του συνέντευξη πριν γίνει το δημοψήφισμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών (μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη), είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί νωρίτερα, καθώς υπήρξαν 2-3 στιγμές στο παρελθόν που το ευνόησαν.

Παράλληλα, είχε δώσει και απαντήσεις στο βασικό ερώτημα που βασανίζει τους πολίτες μετά τo capital control που επεβλήθη την περασμένη εβδομάδα, εξηγώντας πως μπορεί να αποτραπεί ένα «κούρεμα» καταθέσεων.

Για την ακρίβεια, είχε πει πως κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν απίθανο να συμβεί, αφού θα υπάρξει συμφωνία, τονίζοντας ότι:

«Αν χρεοκοπήσουν όλες οι τράπεζες εκεί θα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις» προσθέτοντας πως «ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει μεγάλο κόστος για τους εταίρους και δεν το θέλουν, αλλά όχι μόνο από οικονομική σκοπιά.Κανένας δεν θέλει το στίγμα να ρίξουν μία κυβέρνηση ή ότι δημιούργησε μία ανθρωπιστική κρίση γιατί δεν άφησαν να ολοκληρωθεί μία διαδικασία».

Παράλληλα αναφερόμενος στις κλειστές τράπεζες, είχε δηλώσει ότι «θα ανοίξουν όταν υπάρξει συμφωνία», προσθέτοντας πως το πολιτικό σκέλος μπορεί να λήξει πολύ γρήγορα και ανοίξουν σε 2-3 ημέρες.

Και φυσικά είχε απαντήσει και σε ένα άλλο καίριο ερώτημα, για το πώς θα αλλάξουν γνώμη οι θεσμοί μετά το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι θα έχει υπάρξει το ερώτημα μίας νέας εκλογικής αναμέτρησης και ότι θα δοθεί λύση σε καίρια προβλήματα (ασφαλιστικό-αγορά εργασίας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top