Κοτζιάς: Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις τράπεζες χωρίς ένεση ρευστότητας

Συνέντευξη στην RAI 3

Κοτζιάς: Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις τράπεζες χωρίς ένεση ρευστότητας
Δεν μπορούμε να ��νοίξουμε τις τράπεζες χωρίς ένεση ρευστότητας δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στο τρίτο κανάλι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης (RAI TRE)

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να παίζει μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ρευστότητα για να ανοίξουμε τις τράπεζες, δεν μπορούμε να τις ανοίξουμε χωρίς νέα ένεση ρευστότητας. Ελπίζω ότι κανείς στην Ευρώπη δεν έχει συμφέρον να ρίξει την Ελλάδα στο χάος, είμαστε εν μέσω μίας γεωπολιτικής κατάστασης πολύ περίπλοκης. Υπάρχει η κρίση στη Λιβύη, αυτή στην Ουκρανία» δήλωσε.

Σχετικά με τον αν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο κ. Κοτζιάς ανέφερε:

«Οι Αμερικανοί μας βοήθησαν να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους το γεωπολιτικό πλαίσιο. Και ξέρω ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να παρέμβουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα βέτο που έχουν στο εσωτερικό».

Ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέφυγε να απαντήσει ότι ήταν λάθος η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 2010, αλλά διευκρίνισε: : «Ήταν ένα πρόβλημα, αλλά ήταν λάθος το ότι δεν “κουρεύτηκε” ένα μέρος του χρέους το 2010 και ότι επιβλήθηκαν απαράδεκτα μέτρα λιτότητας. Στο τέλος, εξασφαλίσθηκαν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, αλλά όχι η Ελλάδα».

Για το τι θα συμβεί τη Δευτέρα απάντησε:

«Αναμένουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αλληλεγγύη από την Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top