Αύξηση 100.000 ευρώ στον εκλεκτό του Λαφαζάνη Τσοτσορό!

Παραιτήθηκε μετά τον σάλο από τα εκτελεστικά του καθήκοντα

Αύξηση 100.000 ευρώ στον εκλεκτό του Λαφαζάνη Τσοτσορό!
Στα 280.000 ευρώ ο εκτοξεύθηκε ο ετήσιος μισθός του εκλεκτού του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, νέου εκτελεστικού προέδρου του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Στάθη Τσοτσορού, από τις 170.000 ευρώ που εισέπραττε προηγουμένως!

Εν μέσω συνθηκών κρατικής χρεοκοπίας δηλαδή και με τις τράπεζες κλειστές, ο νέος πρόεδρος των ΕΛΠΕ, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοσίου αποφάσισε να προτείνει μια εξωφρενική αύξηση 67% για τον εαυτό του και να καταφέρει να γίνει δεκτή, καθώς εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση του ομίλου στις 25 Ιουνίου.

Ο Π. Λαφαζάνης φερόταν να δηλώνει « έκπληκτος» για αυτή την απόφαση, αφότου δημοσιοποιήθηκε, για την οποία ακολούθησε «ομοβροντία» επικριτικών δηλώσεων από βουλευτές της ΝΔ (όπως της Α. Ασημακοπούλου), του ΠΑΣΟΚ (από τον βουλευτή του και πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Ο. Κωνσταντινόπουλο) και του Ποταμιού.

Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τελικά τον κ. Τσοτσορό να παραιτηθεί από την αύξηση στην αμοιβή του αλλά και από τα εκτελεστικά του καθήκοντα. Έτσι θα είναι εφεξής πρόεδρος των ΕΛΠΕ χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top