Νέα παρέμβαση Σημίτη: Στο «όχι» μας περιμένει το χάος

«Δεν υπάρχουν χρήματα όπως και δεν υπήρχαν όταν τα υπόσχονταν οι προηγούμενοι»

Νέα παρέμβαση στήριξης του «ναι» στο δημοψήφισμα έκανε ο Κώστας Σημίτης, προειδοποιώντας πως στο «όχι» μας περιμένουν «η ύφεση και το χάος».

Ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως «η κρίση ξεκίνησε το 2008-2010 γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν όχι στους κανόνες και ισχυρίζονταν ότι “λεφτά υπάρχουν”».

Η δήλωση του Κώστα Σημίτη:

«Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ. Οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Όμως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Με το ναι θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα.

Δεν ψηφίζουμε ΟΧΙ. Όχι, σημαίνει όχι στην οικονομική σταθεροποίηση, όχι στη χρηματοδότηση της χώρας, όχι σε κανόνες που αποτρέπουν την ύφεση και το χάος. Οι κλειστές τράπεζες το αποδεικνύουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κρίση ξεκίνησε το 2008-2010 γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν όχι στους κανόνες. Ισχυρίζονταν ότι «λεφτά υπάρχουν». Λεφτά όμως δεν υπήρχαν. Όπως και δεν υπάρχουν σήμερα. Όπως και σήμερα δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας μας από τις αγορές ή τρίτους. Αποτέλεσμα του ΟΧΙ θα είναι η επίταση της κρίσης και η εξαθλίωση. Ας μην επαναλάβουμε ένα βαρύτατο λάθος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top