Επιμένει στο ΟΧΙ για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας:Δεν σημαίνει ρήξη,αλλά πίεση για βιώσιμη συμφωνία

"Δεν κινδυνεύουν μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις" διαβεβαίωσε

Επιμένει στο ΟΧΙ για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας:Δεν σημαίνει ρήξη,αλλά πίεση για βιώσιμη συμφωνία

«Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά πίεση για μια βιώσιμη συμφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης, επισημαίνοντας ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά.

Μίλησε για "σειρήνες καταστροφής", που εκβιάζουν τους Έλληνες να πουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ωστόσο τόνισε πως «με το ΟΧΙ θα διεκδικήσουμε μια κοινωνικά δίκαιη συμφωνία που θα οδηγήσει την χώρα στις χρηματαγορές».

«Η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις αποτελούν πραξικόπημα» είπε και ευχαρίστησε τον λαό για την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που δείχνει.

Διαβεβαίωσε τον λαό ότι δεν κινδυνεύουν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι καταθέσεις, και δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα, ώστε να υπάρξει συμφωνία μετά το δημοψήφισμα.

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, διαβεβαιώνοντας τους Έλληνες ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, ώστε οι δυσκολίες να είναι προσωρινές.

Σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης, όπως είπε είναι η επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, «έπεσαν καλύτερες προτάσεις για το χρέος, δεν τις αφήσαμε να πέσουν κάτω», ενώ τόνισε ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη του Eurogroup «θα ανταποκριθούμε άμεσα».

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα είναι εκεί και την Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για μια βιώσιμη συμφωνία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές για την στάση των εταίρων όσον αφορά την στάση τους απέναντι στο δημοψήφισμα .

Ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε απογοητευμένος με την στάση της «δημοκρατικής Ευρώπης» και έκανε λόγο για «ακραίους ��υντηρητικούς κύκλους που οδήγησαν τις ελληνικές τράπεζες στην ασφυξία».

«Απαράδεκτο να έχουμε εικόνες ντροπής με κλειστές τράπεζες λόγω του δημοψηφίσματος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι στόχος των πολύμηνων διαπραγματεύσεων όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να μην περικοπούν οι συντάξεις και γίνουν φιλοδώρημα, όπως ζητούσαν οι εταίροι .

«Δεν θα περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μη δώσει χώρο και χρόνο σε ένα λαό να αποφασίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Τσίπρας επανέλαβε πως «δόθηκε τελεσίγραφο» στην ελληνική κυβέρνηση που είχε στόχο την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων του μνημονίου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το χρέος και τη χρηματοδότηση, επισημαίνοντας ωστόσο πως η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, για αυτό και υπήρξε η απόφαση του δημοψηφίσματος.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να πουν «όχι».

Διαβάστε στο Word όλο το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

TSIPRAS.docxTSIPRAS.docx

BINTEO EΡΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top