Ο Τσίπρας πρότεινε μέτρα 8 δισ. στους δανειστές και ταυτόχρονα διόριζε τα… δικά του παιδιά

Τα πάντα για να μην αγγίξουμε το πελατειακό κράτος

Ο Τσίπρας πρότεινε μέτρα 8 δισ. στους δανειστές και ταυτόχρονα διόριζε τα… δικά του παιδιά

​Περισσότερους από 2.000 διορισμούς στο Δημόσιο, σε διάστημα μόλις 24 ωρών, πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των 1.500 που επανέρχονται στους ΟΤΑ την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθετε την ελληνική πρόταση στις Βρυξέλλες με φοροεισπρακτικά μέτρα, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στις 23 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία ο Α. Τσίπρας κατέθεσε στους δανειστές την ελληνική πρόταση με μέτρα, ύψους 8 δισ. ευρώ, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κατακλυζόταν από αποφάσεις αποκατάστασης όλων όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν οριστικά, λόγω κατάργησης του φορέα απασχόλησής τους, μέσω της επανασύστασης προσωποπαγών θέσεων και κάλυψής τους από τους αδικηθέντες των μνημονίων.

Το κυβερνητικό αυτό σχέδιο ανέλαβε να υλοποιήσει ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος και στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου υπογράφηκε η επιστροφή των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν ο Γ. Βαρουφάκης, ο Δ. Μάρδας και η Ν. Βαλαβάνη, πλέον η σχέση εργασίας τους είναι πλήρους απασχόλησης, σε αντίθεση με τη σχέση μερικής απασχόλησης του παρελθόντος, ενώ εντάσσονται στο δυναμικό του υπουργείου με τον ίδιο βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά την ημερομηνία που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η επιπρόσθετη προκαλούμενη δαπάνη ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ για το τρέχον έτος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Α. Μπαλτάς, επανασυστήνει συνολικά 1.174 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις μόνιμου και σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια.

Επίσης, η αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφορά στην επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων και των κλάδων των διοικητικών υπαλλήλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι θέσεις των οποίων είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όσον αφορά στο κόστος της συγκεκριμένης απόφασης, προσδιορίζεται ότι θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 13.970.627,80 ευρώ ετησίως.

Από τους διορισμούς δεν απουσιάζει, ούτε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος με 74 αποφάσεις του επαναφέρει στο υπουργείο τους ισάριθμους υπαλλήλους, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό κατά 1. 460.384,92 ευρώ.

Πρόκειται για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης (φύλακες, νυχτοφύλακες, βοηθητικό προσωπικό), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και πτυχιούχους πανεπιστημίων.

Στα άρθρα του συγκεκριμένου νόμου εμπίπτουν και οι 46 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, για τους οποίους ο υπουργός, Γ. Σταθάκης, συνέστησε ίδιο αριθμό προσωποπαγών θέσεων.

Τέλος, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, ανακοίνωσε την πρόσληψη 139 υπαλλήλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top