Ο Σόιμπλε δυναμιτίζει την κατάσταση:Δύσκολο να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα με την πολιτική Τσίπρα

Πέταξε «βόμβα» λέγοντας «δεν ξέρω τι θα γίνει την Δευτέρα με τις τράπεζες»-Πρώτη ανάρτηση: 28/06/2015 01:37

Ο Σόιμπλε δυναμιτίζει την κατάσταση:Δύσκολο να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα με την πολιτική Τσίπρα

Mπορεί στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου Eurogroup (που έγινε χωρίς την παρουσία της Ελλάδας) ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας πως «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα και θα συμπαρασταθούμε στους Έλληνες… Η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ευρώ», αλλά λίγο μετά πέταξε την «βόμβα», αφού σε συνέντευξη του στο ZDF, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι είναι δύσκολο η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ με την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως ο γερμανικός προϋπολογισμός δεν κινδυνεύει από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη:

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας από ένα Grexit. Σας το εγγυώμαι απολύτως εγώ. Δεν μπορεί να δίνονται χρήματα στην Ελλάδα και ο πρωθ��πουργός της να τάσσεται υπέρ του "όχι"».

Παράλληλα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας ότι «ήδη τραπεζίτες στις ευρωπαϊκές χώρες και την ΕΚΤ παρακολουθούν το τι θα γίνει ως τη Δευτέρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις τράπεζες στην Ελλάδα τη Δευτέρα», προσθέτοντας πως είναι πολύ δύσκολο να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα με την πολιτική Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟ ZFD ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2ΟΥ EYROGROUP.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top