Βαρουφάκης: Να μας στείλουν νέα πρόταση οι δανειστές ως την Τρίτη και θα στηρίξουμε το “ναι”!

«Ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup η απόρριψη του αιτήματος για ολιγοήμερη παράταση»

Βαρουφάκης: Να μας στείλουν νέα πρόταση οι δανειστές ως την Τρίτη και θα στηρίξουμε το “ναι”!

«Δεν έχουμε εντολή να δεχθούμε τέτοιο υφεσιακό πακέτο, ούτε να απορρίψουμε την πρόταση. Γι αυτό στραφήκαμε στο δημοψήφισμα, αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει τουλάχιστον το 50% του λαού» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι ακόμη κι α�� η κυβέρνηση έλεγε ναι στην 5μηνη παράταση που είχε προταθεί, αυτή δεν θα περνούσε από τη Βουλή γιατί «δεν ήταν βιώσιμη συμφωνία».

Ο υπουργός Οικονομικών πέταξε το μπαλάκι στην Ευρώπη τονίζοντας ότι θεωρεί πως «έχει ακόμη την ευκαιρία να διασώσει αυτή τη διαδικασία», ωστόσο άφησε αιχμές για το Eurogroup και την παράταση που δεν χορήγησε λέγοντας πως «το γεγονός ότι απέρριψε το αίτημα για να μπορεί ο ελληνικός λαός να αποφανθεί σε κατάσταση ηρεμίας, αποτελεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του».

Ο ίδιος στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι το Eurogroup συνεχίζει με ανεπίσημη συνεδρίαση στην οποία δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε αίσθηση στη συνέχεια όταν με την τοποθέτησή του κάλεσε τους δανειστές να αλλάξουν την πρότασή τους ως την Τρίτη που λήγει οριστικά το ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξει και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και θα στηρίξει το «ναι»!

«Αν ο λαός μας πει να υπογράψουμε, θα υπογράψουμε» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία της ύστατης στιγμής έως την Τρίτη και ότι δεν υπάρχουν διατάξεις για έξοδο από την Ευρωζώνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top