Απίστευτες κόντρες στη Βουλή – Κατατέθηκαν τα κείμενα των θεσμών

Απίστευτες κόντρες στη Βουλή – Κατατέθηκαν τα κείμενα των θεσμών Φίλης: Διαπραγμάτευση από πιο ισχυρή θέση με βροντερό «όχι» - Λοβέρδος: Είστε τ�� λόμπι της δραχμής

Απίστευτες κόντρες στη Βουλή – Κατατέθηκαν τα κείμενα των θεσμών
Τα κείμενα της πρότασης των δανειστών επί των οποίων θα τοποθετηθούν οι πολίτες στο δημοψήφισμα κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης.
Πρόκειται για δύο έγγραφα που δόθηκαν στην αγγλική γλώσσα από τους δανειστές, με τον υπουργό Εσωτερικών να τονίζει πως «θα κατατεθούν εγκαίρως και οι μεταφράσεις στην ελληνική γλώσσα».
Κωνσταντοπούλου: Κατάπτυστα τα κείμενα
Η κα Κωνσταντοπούλου σε σχόλιό της έκανε λόγο για «κατάπτυστα κείμενα» και παρέπεμψε στον «Έμπορο της Βενετίας» και τον ανελέητο τοκογλύφο Σάιλοκ.
«Απορώ πως αυτοί αποκαλούνται εταίροι ζητάνε από εμάς σαν έμποροι της Βενετίας να κόψουμε μέρος από τις σάρκες μας» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.
Στη συνέχεια, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε σε επιθετικό ύφος σε όσους βουλευτές άσκησαν κριτική για συζήτηση επί πρότασης που κανείς δεν γνωρίζει.
«Ακούω παρεμβολές από βουλευτές που ήταν υπουργοί και έφερναν νομοσχέδια χωρίς να δίνουν χρόνο σε κανέναν να τα διαβάζει επειδή έπρεπε να ψηφιστούν πριν ανοίξει το χρηματιστήριο του Τόκιο. Χαίρομαι τώρα που διεκδικούν να γνωρίζουν και να διαβάζουν τα κείμενα» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.
Επίθεση σε κυβέρνηση από Λυκούδη: Αγνοεί ο Τσίπρας το που οδηγούμαστε
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σπύρος Λυκούδης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αγνοεί το που οδηγούμαστε».
Ο βουλευτής του Ποταμιού έκανε λόγο για «παραπλανητικό ερώτημα» στο δημοψήφισμα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο διαπραγμάτευσης».
«Η χώρα πληρώνει το τίμημα της αλαζονείας και της έλλειψης στρατηγικής της κυβέρνησης. Οι Έλληνες θέλουν να πάμε μπροστά ή να γυρίσουν πίσω χρόνια; Αυτό είναι το ερώτημα» καταλήγει.
Λοβέρδος: Είστε το λόμπι της δραχμής
«Η ελπίδα να φύγετε έρχεται ή μάλλον ήρθε. Δεν πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα, παλεύουμε για αυτό μέσα και έξω από τη βουλή» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τη μάχη και άρχισε τους αντιπερισπασμούς.
«Κρύβεστε πίσω από τους πολίτες. Είμαστε στις αρχές πολιτικών εξελίξεων. Διχάζετε τον ελληνικό λαό και απειλείτε τη χώρα με δυστυχία για να κρατήσετε ενωμένο το κόμμα σας» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για δημοψήφισμα που αποτελεί μεν μια δημοκρατική διαδικασία αλλά πρόσθεσε ότι μετατρέπεται σε «ύποπτη διαδικασία όταν στο δημοψήφισμα εκμαιεύεται η απάντηση από το ερώτημα».
«Είστε το λόμπι της δραχμής. Ο Πρόεδρος (σ.σ. της Δημοκρατίας) έχει την ευθύνη για την διαδικασία και ελπίζουμε να την ασκήσει» πρόσθεσε ο ίδιος, για να καταλήξει λέγοντας πως είναι δυνατόν να κάνουμε δημοψήφισμα «αν δεν ξέρουμε ότι είμαστε εντός προγράμματος την Κυριακή το βράδυ;».
Φίλης: Διαπραγμάτευση από πιο ισχυρή θέση με βροντερό «όχι»
Ο Νίκος Φίλης, από την πλευρά του, κάλεσε το λαό να απορρίψει στην πρόταση των δανειστών και έκανε λόγο για διαπραγμάτευση με πιο ισχυρή βάση με ένα «βροντερό “όχι”» στο δημοψήφισμα.
«Το δημοψήφισμα έχει ένα ερώτημα: “ναι ή όχι" στο τελεσίγραφο των δανειστών. Αν το αποτέλεσμα είναι ένα βροντερό και μαζικό “όχι”, το αποτέλεσμα μηδενίζει το κοντέρ της διαπραγμάτευσης και δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση για διαπραγμάτευση από ακόμη πιο ισχυρή θέση» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top