Μιχελογιαννάκης σε Τσίπρα: «Μην γυρίσεις χωρίς διαγραφή χρέους»!

Επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

Μιχελογιαννάκης σε Τσίπρα: «Μην  γυρίσεις χωρίς διαγραφή χρέους»!
Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με… οδηγίες για την σημερινή διαπραγμάτευση απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης ξεκινά την επιστολή του ωε εξής:

«Τη σημασία του "για πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα" και τη σέβομαι και τη νιώθω.

Σαφώς και γνωρίζω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα είναι καταστροφική, μιας και ούτε υπάρχει επάρκεια στην αγροτοκτηνοτροφική αλυσίδα, ούτε υπάρχει επάρκεια στον τομέα ενέργειας και δυστυχώς δεν είχαμε επεξεργαστεί όπως έπρεπε αυτό το σενάριο.

Πρόεδρε, γνωρίζω πολύ καλά ότι η βαρύτητα της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος δεν λύνει το πρόβλημα της ήδη εξαθλιωμένης κοινωνίας, μιας και γνωρίζω την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και τη δυνατότητα του πότε μπορούν να αποδώσουν τα αναπτυξιακά αποτελέσματα της συμμετοχής μας στους BRICKS.

Γνωρίζω, επίσης, την ιστορική, πολιτική, πολιτισμική, θρησκευτική αξία της συνέχειάς μας μέσα στο ευρωπαϊκό οίκημα, όπως, επίσης, γνωρίζω την αδίστακτη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας του μικρού κράτους και της ασυδοσίας του κεφαλαίου, που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη μαζί και με τη διαφθορά που δυστυχώς πολλές φορές μας την έκαναν και εισαγωγή στη χώρα μας.

Άρα, πρόεδρε, είναι μονόδρομος η πάλη για να αλλάξουμε και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ποιος θα είναι περήφανος αν δεν γυρίσεις πίσω με ένα πακέτο διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, που μάλιστα δεν κοστίζει καθόλου στους εταίρους;

Ποιος θα είναι περήφανος αν δεν γυρίσεις πίσω με ένα επενδυτικό πακέτο καθορισμένο, τόσο από το πακέτο Ντράγκι, όσο και από το πακέτο Γιούνκερ;

Ποιος θα είναι περήφανος αν δεν γυρίσεις πίσω με όρους από τα 7,8 δις των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2017, αν δεν έχεις διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα λιμανιών, αεροδρομίων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ελληνικού»;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει στη συνέχει ότι μέτρα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, δεν είναι ευχάριστα αλλά ο ελληνικός λαός μπορεί να τα αντέξει.

Καταλήγει όμως, βάζοντας «κόκκινες γραμμές» στον Αλέξη Τσίπρα για την διαπραγμάτευση:

«Όλα αυτά μπορούμε να τα αντέξουμε.

Δεν θα αντέξουμε, όμως, να γυρίσεις χωρίς διαγραφή χρέους, χωρίς επενδυτικό πακέτο και χωρίς διασφάλιση μη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Γνωρίζω ότι αυτά θα τα πετύχεις, για να αρχίσουμε μετά όλοι μαζί έναν τριπλό αγώνα. Πρώτον, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, δεύτερον, την εξάλειψη παντός είδους διαφθοράς και τρίτον, το χτίσιμο ενός κοινωνικού κράτους, που θα χτιστεί με ανακατανομή του πλούτου, ώστε να προστατευθεί ο φτωχός, που αυτό είναι το ζητούμενο και της κοινωνίας και της Αριστεράς».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top