Ρέντσι: Υπάρχουν αρκετές χώρες που θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία»

Υπάρχουν αρκετές χώρες που θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ουσιαστικά το παράδειγμα της Ελλάδας σαν παράδειγμα προς αποφυγή και υποστήριξε ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν, η Ιταλία δεν βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Οι μεταρρυθμίσεις λειτούργησαν σαν ρήτρα διασφάλισης που ε��ιτρέπει στην Ιταλία σήμερα να είναι σίγουρη τη στιγμή που επικρατεί οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο Ρέντσι υπενθύμισε επίσης ότι η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές λήγει στα τέλη Ιουνίου.

«Με την Αθήνα χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι: Η κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει μία έντονη πίεση από την κοινή γνώμη μερικών χωρών να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο για να κλείσουν οι λογαριασμοί με την Ελλάδα, ώστε να αποκλείσουν μία για πάντα το ζήτημα της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ανέφερε ακόμη ότι «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να την βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top