Ο Πανούσης βλέπει συμφωνία και μετά ανασχηματισμό

«Η ρήξη δεν πρέπει να περνά από το μυαλό κανενός»

Ο Πανούσης βλέπει συμφωνία και μετά ανασχηματισμό

​Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, στον Real Fm, ξεκαθαρίζοντας ότι η ρήξη δεν πρέπει να είναι στο μυαλό κανενός.

«Εγώ νομίζω ότι θα έχουμε συμφωνία. Με τους όρους τους όποιους καλύτερους για να αγωνιστούμε μετά για να τους διορθώσουμε. Αν δεν έχουμε συμφωνία θα πάμε σε εθνική κρίση», είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε: «εγώ νομίζω ότι περίπτωση ρήξης δεν πρέπει να περνά από το μυαλό κανενός».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «η Ελλάδα όταν βρίσκεται, ένα μέτρο πριν από τον γκρεμό πηδά και τραγουδάει πένθιμα και ηρωικά τραγούδια. Τελειώσαμε με αυτό. Δεν υπάρχει ρήξη, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από την Ευρώπη, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνοι μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε συμμάχους, να έχουμε άλλο νόμισμα, τον Ενβέρ Χότζα επί Αλβανίας. Δεν υπάρχουν αυτά. Άρα να δούμε πού ακριβώς κάθεται η ισορροπία, εσωτερική και εξωτερική και έχει 3,5 χρόνια κυβέρνηση –κατά τη γνώμη μου και άλλα τέσσερα, 7,5- να διορθώσει με κοινωνική πολιτική, ισότητα, δικαιοσύνη, όλα τα στραβά που έχουν διαμορφωθεί. Εκεί θα κριθεί στη διακυβέρνηση όχι στη διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Πανούσης.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός πρέπει να αλλάξει το κόμμα του με αφορμή τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός είπε:

«Αυτοί που θα διαφωνήσουν δεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά να κάνουν ένα κόμμα και να αντιπολιτευτούν. Δεύτερον, υπάρχει μία ολόκληρη κοινωνία η οποία θέλει να στηρίξει τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Άρα αν θες να αντλήσεις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις έχεις χώρο και έχεις και πολλούς ανθρώπους να βοηθήσουν σε αυτό. Δεν θα χάσεις τίποτα από αυτή τη μεριά. Από την άλλη αν πας να κάνεις εκλογή και βγεις με 160 που έχουν τις ίδιες αναλογίες, δηλαδή τους δύο-τρεις τρόπους να σκέφτεσαι, δεν έχεις κάνει τίποτα».

Ερωτηθείς μάλιστα αν προτείνει μια σχετική ομογενοποίηση στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Αυτό μπορεί να γίνει και με ανασχηματισμό αν χρειαστεί. Όποιος θέλει είναι από εδώ, όποιος θέλει είναι από εκεί. Όποιος θέλει μένει στο κόμμα, αλλά φεύγει από την κυβέρνηση γιατί διαφωνεί –και θα έχουμε τέτοιες περιπτώσεις κατά τη γνώμη μου- και έρχεται αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Εγώ πιστεύω ότι τα κόμματα που βρίσκονται σε μία, ας πούμε, διαρκή αυτάρκεια, βλέπε Ποτάμι, βλέπε ΠΑΣΟΚ, πολλοί θα ήθελαν να βοηθή��ουν αυτή την κυβέρνηση που στρίβει λίγο στα κεντροαριστερά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top