Σκληρή επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Γιούνκερ: «Αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού»

«Επί πρωθυπουργίας του θεσμοθετήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής»

​Προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία της στην Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού λέγοντας μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό τους. Επί πρωθυπουργίας του στο Λουξεμβούργο όμως θεσμοθετήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα να φοροδιαφεύγουν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. ευρώ», είπε η Πρόεδρος της Βουλής και στον ίδιο επιθετικό τόνο συνέχισε:

«Με ποιο ηθικό επιχείρημα επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και να εξανδραποδιστεί μια κοινωνία στο όνομα αυτού του χρέους που συνέπραξαν και διόγκωσαν εκείνοι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους ξεπλήρωσής του».

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης μάλιστα η πρόεδρος της Βουλής, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμητική παρουσία του, επισημαίνοντας πως η παρουσία του στη συγκεκριμ��νη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά.

«Μολονότι δ��ν θα είστε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στον Α. Τσίπρα και ανακοίνωσε ότι θα του παραδώσει αύριο, πριν δοθεί στην δημοσιότητα, το πλήρες και εκτενές πόρισμα, της εργασίας που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή.

Στη συνεδρίαση ήταν πολλοί υπουργοί και μέλη της Επιτροπής, απουσίαζε όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, καθώς είχε συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Β. Φάιμαν.

Έστειλε όμως επιστολή στην οποία αναφέρει:

«Παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής την εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, όπως επίσης να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής στις 4 Απριλίου του 2015 κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα, κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top